Începe EduFest, festivalul care îți arată cât de norocos e copilul tău că s-a născut în secolul XXI

Share This:

Nu ești niciodată suficient de educat, indiferent de ce școală urmezi. Tocmai pentru a-ți aminti asta se organizează târguri educaționale precum EduFest. Vineri și sâmbătă are loc în București un eveniment de la care n-ar trebui să lipsească nici un părinte care își pune copilul înaintea oricăror preocupări.

Asociația Kinetikos și Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership vă invită să-i cunoașteți pe cei care aduc plus valoare educației copiilor voștri.

La EduFest 2016 vor veni reprezentanți ai școlilor de stat și private, furnizori de servicii sau produse educaționale. Nu vor lipsi organizatorii de cursuri de dezvoltare personală și furnizorii de jocuri inteligente, care îi ajută pe copii să se dezvolte armonios din punct de vedere cognitiv, emoțional și social.

Scopul acestui eveniment este de a îngloba toate metodele de învățământ în prezentări dinamice, workshop-uri și spectacole. Părinții au ocazia să înțeleagă metodele educaționale și să aleagă cea mai potrivită creșă, grădiniță, școală, afterschool ori carte, joc sau curs pentru copiii lor”, spun organizatorii.

Târgul EduFest are loc în incinta clubului Miramar, situat pe bulevardul Chișinău nr. 6-8, la 5 minute de Mega Mall. Evenimentul le oferă furnizorilor de servicii educaționale posibilitatea de a intra în contact cu părinții și copiii, cu scopul de a-și prezenta oferta educațională. Accesul la târg este gratuit. Iată cu cine vă veți întâlni acolo!

Cele două zile de târg vor fi pline de ateliere interactive gratuite dedicate copiilor, workshop-uri și jocuri. Vineri nu trebuie să ratați atelierele de robotică organizate de Academia Inventează.ro. Seminariile gratuite, care durează 90 de minute, sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Primul atelier gratuit începe la ora 14.00, pentru copiii de la 7 la 10 ani. Al doilea atelier e de la ora 16.00 și e dedicat adolescenților de la 11 la 14 ani. În fine, cel de-al treilea seminar gratuit începe la ora 18.00 și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Înscrierile se fac prin completarea acestui FORMULAR. În urma acestor cursuri, copiii vor învăța să contruiască roboți, dar mai ales vor înțelege cum îi ajută tehnologia în viață.

Atelierele de robotică vor scoate tot ce e mai bun din copilul tău. Cred :)
Atelierele de robotică vor scoate tot ce e mai bun din copilul tău. Cred 🙂

Dacă nu ajungeți la EduFest, puteți aplica pentru un atelier gratuit și la sediul Academiei. Detalii AICI. Reprezentanții Academiei Inventează.ro au declarat pentru danbrumar.ro că aceste sesiuni gratuite sunt de familiarizare cu disciplina și cu fascinanta lume a roboților. Copiii care au înclinații în acest domeniu de viitor au ocazia să treacă la un alt nivel. Cursurile continuă la sediul din strada Ilarie Chendi nr. 25. Acestea se întind pe durata a 16 săptămâni (unul pe săptămână), fiecare durând 120 de minute.

Lucrăm cu zece copii simultan, de preferat de vârste apropiate. Cursurile sunt interactive, iar copiii vor învăța să construiască, să programeze și să controleze un robot 100% funcțional. La sfârșitul cursului, copiii vor primi acasă robotul realizat”, ne-a spus Mădălina Iorga, reprezentant al Academiei Inventează.ro. Cursurile care se țin aici se pot plăti în patru rate, iar costurile se comunică direct celor interesați.

Qfeel, o școală de actorie pentru copii de toate vârstele, a pregătit o sesiune de cursuri de dezvoltare personală prin teatru. Copiii vor învăța cum se pot juca „serios”, cum își pot dezvolta atenția și cât de importantă e spontaneitatea. „Atelierele noastre, care sunt gratuite în cadrul EduFest, îi vor ajuta pe cei mici să se dezinhibe, să învețe cum să-și spună oful și, mai ales, să aibă încredere în propriile forțe”, ne-a spus Doina Ionescu Posea, fondatoarea școlii de actorie.

La EduFest, copiii au parte de două ateliere, pe categorii de vârstă, sâmbătă, de la ora 11.00 și de la ora 13.00.

scoala-actorie
Școala de actorie Qfeel, imagine din timpul cursurilor de teatru pentru copii

Cursurile de actorie pot continua la sediul Qfeel din strada Colței nr. 11, contra cost. Acestea sunt împărțite în module de trei luni și se țin în fiecare zi de sâmbătă (90 de minute). Categoriile de vârstă disponibile sunt: 4-6 ani, 7-10 ani și 11-14 ani. „La aceste cursuri se pune accept pe improvizație, pe spontaneitate, curaj și încredere în sine. Pregătim spectacole, la care vor asista și părinții”, ne mai spune Doina Ionescu Posea. Costuri: 200 de lei/lună; 500 de lei/trei luni. Detalii AICI.

Ce mai puteți vedea la EduFest 2016

Orășelul Cunoașterii, centrul științific deschis în februarie 2014 în București, organiează sâmbătă, începând cu ora 11.00, un atelier distractiv despre magneți și vulcani.

Psihologul Marieta Ciuculete ne învață cum să ne cunoaștem mai bine copiii și cum îi putem ajuta să se dezvolte emoțional și comportamental.

Work at Home Moms România vine cu un cerc de lectură dedicat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani. Vineri, de la ora 17.00, „însoțiți de Melc ne vom plimba prin parcul cu aleile literelor, vom trece prin umbra labirintului și vom dezlega puzzle-uri lenevind pe băncuțe”. Sună tentant, nu-i așa? Mai ales partea cu lenevitul.

Magicianul Valentino promite să vă lase pe toți cu gura căscată cu spectacolul de magie „Unde a dispărut chitara magică?”. Îl găsiți sâmbătă la clubul Miramar.

Nu au fost uitați nici învățătorii și profesorii. Cei care doresc să fie la curent cu metodele de abordare și relaționare ale copiilor cu nevoi speciale sunt invitați, sâmbătă, la o prezentare interactivă. Aici vor înțelege totul despre integrarea copilului autist în școala de masă. Alături de ei va fi Mădălina Robu, terapeut ABA. Tot învățătorii și profesorii sunt așteptați cu surprize din partea platformei educaționale Twinkl Romania. Fiecare cadru didactic participant la eveniment va primi 6 luni de gratuitate la resursele de pe platformă. Cool, nu? Și toate se întâmplă la EduFest 2016.

Dar asta nu e tot. Sâmbătă, începând cu ora 18.30, va fi petrecere mare, prilejuită de închiderea evenimentului. Petrecerea este asigurată de Magic Party Club.

Be the first to comment on "Începe EduFest, festivalul care îți arată cât de norocos e copilul tău că s-a născut în secolul XXI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.