Începe #HeyDay, cel mai mare festival de muzică tribute din România

The Fab Beatles. Credit foto: fabbeatles.com

Share This:

Pentru prima dată în România, trupele mici și artiștii care n-au urcat încă pe marile scene ale muzicii, au șansa să arate din ce material sunt făcuți. Prima ediție a festivalului dedicat formațiilor tribute, #HeyDay, care se desfășoară în perioada 27-29 mai în Parcul Izvor din Capitală, le oferă posibilitatea tinerilor să-și vadă visul împlinit. Dacă îl imiți pe Michael Jackson de când erai copil, ori lumea te confundă cu Adele pe stradă sau, poate, ai o trupă cu care fredonezi hiturile Beatles, atunci e musai să te înscrii la #HeyDay, festivalul care îți dă șansa să strălucești cum n-ai mai făcut-o până acum. Oprește-te din citit și înscrie-te chiar acum în competiția starurilor în devenire! Trimite o piesă demo pe adresa contact@heydayfest.ro până pe 19 mai, iar pe 23 mai vei afla dacă ai fost acceptat să urci pe scena din Parcul Izvor.

#HeyDay 2016. Acum, că ai aflat ce trebuie să faci pentru a te înscrie la festival, iată cine și-a mai anunțat participarea la eveniment. The Fab Beatles este una dintre cele mai apreciate trupe tribute pe care le-a avut Beatles.

The Fab Beatles. Credit foto: fabbeatles.com

The Fab Beatles. Credit foto: fabbeatles.com

Trupa s-a înființat în 1991 în Exeter, Marea Britanie și, de atunci, a susținut concerte de răsunet în Marea Britanie și în mai toată Europa, în Orientul Mijlociu și în cele două Americi, de Nord și de Sud. Membrii formației: Kev Day – John Lennon, Miky Dunn – George Harrison, Daniel Schamroth – Paul McCartney, Kieran Chalmers – Ringo Starr. Componenții The Fab Beatles îi copiază întru totul pe idolii lor mai faimoși. Toate instrumentele folosite în concerte și ținutele sunt originale și identice cu cele folosite de cei de la Beatles. Dar să vedem cum stau cu vocea! Ascultă-i aici!




Led into Zeppelin. Trupa tribute a celor de la Led Zeppelin s-a format greu, deoarece componenții ei au avut mari dificultăți să găsească un camarad potrivit care să-l „interpreteze” pe Robert Plant.

Led Into Zeppelin

Însă, odată formată, trupa a devenit cea mai apropiată de soundul celor de la Led Zeppelin, dovadă stând nenumăratele evenimente la care e chemată să cânte. Componența formației: Paul Bradshaw – Robert Plant, Bram Duckworth – Jimmy Page, Nigel Clutterbuck – John Paul Jones, David Holt – John Bonham. Ascultă-i aici!

Rihanna Reloaded. Este un show grandios, o întreagă industrie construită în jurul unui artist capabil să imite cântărețe precum Rihanna, Amy Whinehouse, Adele, Beyonce și Whitney Houston.

Rihanna Reloaded. Credit foto: rihannatributeact.com

Rihanna Reloaded. Credit foto: rihannatributeact.com

Rihanna Reloaded este, însă, cel mai fidel tribut adus solistei Rihanna. Nici un spectacol nu e lipsit de grandoare, dansatori profesioniști și fani în delir. Ia să vedem ce motive au! Ascultă aici!

Nu sunt singurii care vor urca pe cele trei scene din Parcul Izvor, vor mai fi și alții (în jur de 30 de trupe și artiști déjà consacrați). Organizatorii, cei de la Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (Creart), spun că la evenimentul din perioada 27-29 mai sunt așteptați peste 25.000 de spectatori. Accesul la concerte costă 15 lei pe zi, însă se pot face și abonamente valabile în toate cele trei zile, care costă 30 de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete din sediul Creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7) sau online, pe eventim.ro.

Prin festivalul #HeyDay ne propunem să prezentăm publicului un concept de eveniment care se bucură de un real succes în străinătate, atât datorită funcției de entertainment, cât și a potențialului de a creiona o incursiune muzicală ce are ca scop final (re)descoperirea muzicii marilor trupe internaționale. Ne dorim, astfel, să includem Bucureștiul pe lista orașelor de renume din Europa care organizează unele dintre cele mai mari festivaluri de tribute din lume”,  a declarat Claudia Popa, directorul Creart.




Simultan cu evenimentul de la București are loc cel mai mare festival de tribute din lume, “Glastonbudget”, care se desfășoară în Leicester, Marea Britanie.

Afis Hey Day

Be the first to comment on "Începe #HeyDay, cel mai mare festival de muzică tribute din România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.