Îți plac filmele? Uite aici unul care te va face să înțelegi importanța vaccinării copilului tău

Share This:

Nici măcar într-o problemă atât de spinoasă cum este vaccinarea copiilor nou-născuți nu există consens la nivel mondial. Opiniile legate de utilitatea/efectele adverse sunt atât de împărțite, încât, pe bună dreptate, ca părinte ești pus în situația de a da cu banul. Nici nu mai contează că un grup de medici și cercetători de prim rang susțin fără rezerve imunizarea, că și apare o tabără, cel puțin la fel de integră, care susține contrariul.

Și, atunci, ce alegi? Să-ți expui copilul la îmbolnăviri odată ce intră în colectivitate sau să riști, acceptând schema de vaccinare, în speranța că nu te vei afla într-una din situațiile de „una la un milion”. Personal, am ales ruleta rusească.

Cred în vaccinuri la fel de mult cum cred că există șanse ca totul să meargă prost sau că vaccinurile sunt apă de ploaie. Da, am dat cu banul, dar în adâncul sufletului voiam ca acesta să aibă fețe identice. Am optat pentru vaccin, ca și când ar fi fost Dumnezeu. Știu că nu există, dar am nevoie să simt prezența lui.

Celor care sunteți părinți vă cunosc zbaterile. Știu că ați petrecut nopți cumpănind și întorcând problema pe toate părțile. Pentru cei care încă mai cred că nu au ales cea mai bună soluție, dar și pentru cei care se află în pragul unei decizii, am un film documentar care v-ar putea schimba părerea despre vaccinuri. Sau, măcar, să vă formeze una.

Documentarul „Vaccinat – Dragoste, Frică și Vaccinuri” a primit mai multe premii internaționale (Premiul Eureka pentru jurnalism științific – 2014, Premiul Logie pentru excelență în prezentarea faptelor – 2014, Premiul ATOM pentru cel mai bun documentar dedicat ştiinţei – 2013) și a ajuns la mine prin intermediul Societății Raționaliste Române.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.