Je suis Anna. Cine e adolescenta care îți spune ce greșeli faci ca părinte

Credit foto: Facebook

Share This:

Je suis Anna. O adolescentă de 14 ani din Târgoviște ne arată tuturor care e rostul mersului la școală și unde greșesc dascălii în formarea adulților de mâine. Anna Andronache, elevă în clasa a VII-a la Școala nr. 5 Coresi din localitate și-a pus în cap colectivul profesoral fiindcă și-a permis să „zugrăvească” într-o tușă critică modul în care se face educație în școala unde învață.

Anna e o mică vedetă a internetului în acest moment. O fată care, prin discurs, nu-și arată vârsta fragedă. Un copil crescut în spiritul corectitudinii, obiectivității, care nu acceptă compromisurile și abuzurile de nici o natură. Nici măcar cele venite din partea profesorilor. Notorietatea ei n-ar fi atins cote astronomice dacă fiecare dintre cei care i-au văzut postările pe Facebook nu s-ar fi regăsit măcar puțin în fiecare din experiențele ei de viață. E eroul săptămânii mele, care m-a făcut să declar fără rezerve Je suis Anna!

Je suis Anna! Cum a ajuns ea oaia neagră

Totul a pornit de la un aparent conflict personal cu profa de mate, care a luat-o în vizor pentru că ieșea din rândul copiilor „normali” și obedienți. Anna o caracterizase pe aceasta drept o femeie cu „un comportament dominant şi cât se poate de ipocrit”. De ce? Ne lămurește adolescenta.

Într-a V-a avea obiceiul să mute absolut toţi elevii în bănci cum avea chef la fiecare oră şi nu dădea pauzele doar pentru a arată cine e şeful. A avut grijă, de asemenea, să inducă frică de dumneaei şi de matematică în rândul elevilor. S-au plâns nişte părinţi, s-au revoltat câţiva copii dar profesoara zicea că nu poate ţine ora decât aşa şi fiecare profesor e suveran la ora lui.

Eu am refuzat să mă mut, fără o explicaţie logică – pe care profesoara nu a putut să mi-o dea. La rugămintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoara despre pauză şi despre mutare dar degeaba. A depus o reclamaţie dar, din nou, fără rezultat”, scrie tânăra pe contul ei de Facebook.

„Pe lângă faptul că eram singura care nu se muta din bancă, am început să ies în pauză când se suna, lucru care a făcut-o pe profesoară să se plângă la directoare că o ‘sfidez’ şi ‘dau exemplu negativ’. Doamna director i-a zis că pauza e reglementată prin lege şi e obligată să o dea şi nu există nicio regulă care să mă oblige să mă mut din bancă.

Având 30 de ani la catedră şi neputând admite că i se opune cineva, obişnuită să domine elevii, doamna profesoară a organizat un grup de părinţi (mulţi părinţi susţin comportamentul abuziv al profesorilor de genul ăsta) care au semnat o petiţie cerând să fiu mutată la altă şcoală pentru că dau exemplu negativ colegilor”.

Je suis Anna. Citește continuarea AICI!

Be the first to comment on "Je suis Anna. Cine e adolescenta care îți spune ce greșeli faci ca părinte"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.