Iohannis la Adevărul LIVE: „Sunt mulțumit de Guvernul Cioloș”

Share This:

În anul comemorării victimelor de la Colectiv, președintele Klaus Iohannis a vorbit la Adevărul LIVE despre ce s-a schimbat în bine în România în această perioadă. Șeful statului subliniază că rănile provocate de această tragedie națională nu se vor vindeca prea curând. „Nimeni nu a uitat de tragedia de la Colectiv. Nimeni nu a încetat să spere că lucrurile vor fi mai bune trăgând învățămintele după Colectiv, dar trebuie să admitem că această tragedie este încă o rană adâncă pentru România. Nici acum, după un an de zile, nu putem să spunem că societatea a trecut peste această tragedie. Încă provoacă multă tristețe, multă revoltă și cred că provoacă încă multe așteptări, în special de la clasa politică”, a spus Iohannis, care a precizat că duminică va fi în mijlocul unor evenimente comemorative.

Anul 2015 a fost atipic din punct de vedere politic, mai ales datorită urmărilor sale de după Colectiv. În interviul acordat jurnalistului Dan Marinescu, șeful statului vorbește despre resorturile și necesitatea schimbării Guvernului Ponta, ca urmare a revoltelor populae și a frustărilor acumulate de oameni de-a lungul anilor. Iohannis spune că numirea lui Dacian Cioloș a fost cea mai bună alegere pentru postul de premier și că personal e mulțuimit de activitatea Guvernlui condus de acesta.
Sunt mulțumit de felul în care acest Guvern tehnocrat a gestionat treburile publice. Trebuie să fim realiști și să vedem ce este un guvern tehnic. E un guvern acceptat de politicieni și votat în Parlament, fără însă ca vreun partid să se identifice cu el. Deci, sarcina Guvernului este cu atât mai dificilă, cu cât se apropie alegerile. Am constatat încă din primăvară că mai toate partidele încearcă să se profileze atacând acest guvern tehnic, guvern independent. Totuși, ceea ce am așteptat și ceea ce ne-am dorit cu toții de la un guvern tehnic s-a înfăptuit”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat performanțele Executivului cu mandat de un an, dar și provocările care îl așteaptă până la alegeri. Iohannis a subliniat că Guvernul Cioloș a creat stabilitate și a înregistrat o creștere economică semnificativă. Totodată, Guvernul a gestionat un an cu două tururi de alegeri, fără incindente, iar acum se pregătește de organizarea alegerilor parlamentare (11 decembrie). Iohannis spune că nu are motive să creadă că acestea vor fi organizate altfel decât profesionist și fără probleme.

Click pe imagine pentru a vedea interviul complet!

klaus-iohannis


Be the first to comment on "Iohannis la Adevărul LIVE: „Sunt mulțumit de Guvernul Cioloș”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.