La Timișoara trebuie să ceri voie vecinilor să deții animale de companie la bloc - Așa și pe dincólo

La Timișoara trebuie să ceri voie vecinilor să deții animale de companie la bloc

Credit foto: Burst/Pexels.com

Share This:

Deși poate părea absurd, pentru autoritatea locală din Timișoara acordul vecinilor și al asociației de proprietari este obligatoriu dacă vrei să deții animale de companie la bloc. Măsura este în vigoare din 2007, dar a fost atacată în instanță în mai 2019. O timișorancă, susținută de o asociație de protecția animalelor, a deschis un proces pentru anula hotărârea locală din 2007.

În primă instanță, Tribunalul Timiș a admis cererea reclamanților, scrie Adevărul, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Timișoara. Instanța Superioară a revenit asupra hotărârii inițiale, care instituie obligativitatea solicitării acordului vecinilor din apartamentele limitrofe și a acordului scris și ștampilat de asociația de proprietari.

Conform Curții de Apel, trebuie să ceri voie să deții în apartament orice animale de companie, nu doar câini și pisici: porcușori de Guineea, broaște țestoare, pești sau papagali.

Nici reclamanta, şi nici intervenientele – amintind ipotezele teoretice ale necesităţii acordului pentru a deţine astfel de animale care nu dăunează (peşti, porcuşor de Guineea, hamster etc.) – nu au indicat niciun caz concret în care să nu fi fost obţinut acordul vecinilor la deţinerea unor astfel de animale. Din acest punct de vedere, reclamanta nu se poate declara vătămată de reglementarea în cauză pe considerentul aplicării acesteia la ipoteze care nu au legătură cu situaţia sa personală”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, conform sursei citate.

Interesant. Ce ați fi făcut în situația de față?

CITEȘTE ȘI:

Be the first to comment on "La Timișoara trebuie să ceri voie vecinilor să deții animale de companie la bloc"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.