Animale de companie la bloc. La Timișoara trebuie să ceri voie vecinilor pentru ele

Credit foto: Burst/Pexels.com

Share This:

Deși poate părea absurd, acordul vecinilor și al asociației de proprietari este obligatoriu dacă vrei să deții animale de companie la bloc. Măsura este în vigoare din 2007 la Timișoara, dar a fost atacată în instanță în mai 2019. O timișorancă, susținută de o asociație de protecția animalelor, a deschis un proces pentru anula hotărârea locală.

În primă instanță, Tribunalul Timiș a admis cererea reclamanților, scrie Adevărul. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Timișoara. Instanța Superioară a revenit asupra hotărârii inițiale. Astfel, acordul vecinilor din apartamentele limitrofe și acordul scris și ștampilat de asociația de proprietari sunt obligatorii.

Conform Curții de Apel, trebuie să ceri voie să deții orice animale de companie, nu doar câini și pisici. Vorbim de porcușori de Guineea, broaște țestoare, pești sau papagali.

Nici reclamanta, şi nici intervenientele – amintind ipotezele teoretice ale necesităţii acordului pentru a deţine astfel de animale care nu dăunează (peşti, porcuşor de Guineea, hamster etc.) – nu au indicat niciun caz concret în care să nu fi fost obţinut acordul vecinilor la deţinerea unor astfel de animale. Din acest punct de vedere, reclamanta nu se poate declara vătămată de reglementarea în cauză pe considerentul aplicării acesteia la ipoteze care nu au legătură cu situaţia sa personală”, se arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara, conform sursei citate.

Judecătorii au decis că, prin hotărârea adoptată, Consiliul Local Timişoara nu a comis un abuz de reglementare prin stabilirea unor norme care exced competenţelor sale legale.

Interesant și de bun augur este că la București nu există o astfel de hotărâre adoptată de Consiliul General. Ce ați fi făcut în situația de față?

CITEȘTE ȘI:

Be the first to comment on "Animale de companie la bloc. La Timișoara trebuie să ceri voie vecinilor pentru ele"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.