La un pas de conflict armat. Momentul în care un F-16 american e gonit de un Su-27

Credit foto: Odo Puiu Events/YouTube

Share This:

Statele Unite ale Americii și Federația Rusă continuă să ducă un război al nervilor pe cer. Un nou conflict diplomatic, care putea degenera într-unul armat, a izbucnit miercuri, când un F-16 aparținând Forțelor Aeriene Americane s-a apropiat nepermis de mult de aeronava oficială a ministrului rus al Apărării, Serghei Shoigu.

Aparatul de zbor a interceptat avionul diplomatic deasupra Mării Baltice și a fost filmat de echipa de jurnaliști ruși care îl însoțea pe ministru la Kaliningrad. Demnitarul era așteptat la o reuniune a Ministerului Apărării dedicată „formării unităților militare în districtul de Vest”, conform purtătorului de cuvânt al Armatei Federației Ruse, Igor Konashenkov, citat de agenția rusă TASS.

După spusele jurnaliștilor ruși, mai multe avioane F-16 aparținând NATO au interceptat aeronava ministrului rus, însă unul dintre ele s-a apropiat la câteva zeci de metri de aparatul de zbor diplomatic. În acel moment, un Su-27 s-a apropiat de F-16 și a luat în vizor aparatul de zbor al „inamicului etern”. La scurt timp, avionul american a renunțat la escortă și s-a îndepărtat.

Iată imaginile surprinse de jurnaliștii ruși!

Incidentul vine la doar două zile de la exercițiile militare ale NATO din zona trecătorii Suwalki (Polonia), la 170 km distanță de Kaliningrad, notează hotnews.ro.

Citește și:

Primele poze din spital cu pilotul MiG-ului prăbușit la Constanța 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.