7 motive pentru care merită să-ți iei laptop recondiționat

Share This:

După multe amânări și îndelungi căutări am decis că e timpul să-mi schimb laptopul. Săracul, nu mai e în acord cu vremurile pe care le trăim. Am făcut un calcul sumar și, dacă ar fi încep să investesc în înlocuirea pieselor și upgrade, aș ajunge la sapă de lemn. Mi-au făcut cu ochiul câteva modele noi, însă am ajuns să descopăr că am la îndemână o alternativă mai ieftină. Am optat pentru un laptop recondiționat.

Iată care sunt motivele care m-au determinat să fac acest pas!

Echipamentele IT recondiționate câștigă tot mai mult teren la noi. Sunt mai multe motive pentru care poți opta pentru ele. Produsele din această categorie au un grad scăzut de uzură. Ele provin de la firme din sectorul de business și se întorc la producători după nerespectarea contractelor de leasing. Marii producători le testează minuțios, le certifică și le reintroduc pe piață sub titulatura de „echipamente recondiționate”. Prețul lor e cu 30-50% mai mic decât cel al produselor noi.

De ce să-ți iei un laptop recondiționat

1. Un laptop recondiționat provine de la producători precum Dell, Fujitsu, Apple, HP, Lenovo. Are un grad de uzură scăzut și nu ajunge la recondiționat pentru că ar avea grave probleme tehnice. De multe ori, se întoarce la producător cu mici zgârieturi, plin de praf și tastatura uzată. Înainte de a fi pus pe piață, e testat cu atenție, curățat cu substanțe profesionale și updatat cu programe noi.

Pentru a putea fi pus la vânzare, un laptop recondiționat va avea o memorie funcțională, fără erori și întârzieri. HDD-ul e, de asemenea, testat pentru îndepărtarea erorilor, condensatorii trec și ei printr-o verificare atentă. Fiecare produs recondiționat beneficiază de sistem de operare și programe profesionale.

2. Cei care m-au convins că merită să-mi iau un laptop recondiționat mi-au promis Windows licențiat preinstalat (Windows 7 Home/Pro/Windows 10). Asigură-te că odată cu echipamentul primești și un program antivirus și cablurile aferente! Un amic de-al meu nu e mare fan al acestor produse, pe motiv că Windows-ul gratuit pe care ți-l dau ăștia, chiar și licențiat, e doar o amăgire. „Îți instalez eu Windows-ul în 30 de minute, pe ce calculator vrei. De ce să pui botul la vrăjeala lor?”. Pe moment, n-am știut ce să-i răspund. Așa că i-am întrebat pe cei care se pricep mai bine.

„Atunci când un produs nou este lansat, odată cu el primim și un set de drivere. Există posibilitatea să instalăm softuri suplimetare, dar nu toți producătorii de software reușesc să țină pasul cu cele peste 100 de societăți producatoare de componente. Fiecare produce zeci de modele. Drept urmare, calculatorul nostru cel nou începe să dea rateuri, să se blocheze, apar incompatibilități și erori.

Durează aproximativ doi ani până când sunt rezolvate incompatibilitățile software și apar inclusiv upgrade-uri de soft ce maximizează performanțele produsului. În momentul în care este disponibil, în maximum doi ani de la lansare, un produs recertificat este cea mai bună investiție, datorită remedierii compatibilităților și îmbunătățirii software până în acel moment”.

3. Nu mai e un produs nou, deci calitatea componentelor trebuie să fie mult mai slabă decât a celor de pe echipamentele noi, nu? Deloc adevărat. Calitatea componentelor unui laptop recondiționat este superioară chiar și celor de pe unul nou. Cele mai multe echipamente recondiționate sunt din gama business, provenite de la companii care au folosit laptopuri și desktop-uri profesionale.

În cazul echipamentelor second-hand, care sunt asamblate din bucăți, se folosesc componente de o calitate inferioară. În timp pot apărea probleme de compatibilitate între piese, supraîncălzire, care duc la reducerea duratei de viață.

4. Prețul de achiziție te convinge cel mai adesea când vine vorba să cumperi ceva. Fie că-ți dai seama sau nu, inima îți bate mai tare când găsești un produs, pe care îl cauți de multă vreme, la un preț mai mic. Pentru un laptop recondiționat vei plăti și cu 50% mai puțin decât pentru unul nou. Iată mai jos o comparație între laptop recondiționat/laptop nou!

Dell comparatie

Prețul a fost un argument și pentru mine, însă ceea ce m-a convins cu adevărat a fost motivul numărul 5.

5. Garanție pe viață. Am mai găsit firme care vând echipamente recondiționate, însă nici una nu mi-a oferit garanție pe viață. Norocul a dat peste mine și am pus mâna pe o astfel de ofertă, imposibil de refuzat. În general, produsele recondiționate beneficiază de o garanție de doi-trei ani, care uneori e extinsă la cinci ani. Și firma asta de la care am cumpărat eu oferea o garanție de trei ani la orice produs, extinsă la cinci ani fără alte cheltuieli.

Acum, însă, oferă garanție pe viață, iar condiția este una care nu-ți produce nici un stres. Extinderea gratuită a garanției, pe toată durata vieții tale, se face doar dacă îți creezi și activezi un cont pe site-ul lor. Am înțeles care e rostul acestei oferte, toți vor să aibă o bază de date cu clienții, pentru a-i bombarda cu notificări și oferte.

Cred că pot trăi cu asta. A propos de clienți. O să fii uimit să afli ce companii de prestigiu își desfășoară activitatea cu calculatoare recondiționate.

6. Livrare și condiții de retur. Livrarea se face în 24 de ore, indiferent de domiciliu. La costurile pe care le au aceste produse, nu ți se percep taxe de livrare. Produsele recondiționate pot fi testate acasă la tine. Dacă ajungi la concluzia că nu sunt ceea ce ai nevoie sau nu corespund specificațiilor, le poți returna. Perioada de testare poate ajunge și la 60 de zile.

7. Plata în rate. Produsele recondiționate pot fi plătite, integral, la primire (ramburs), online (cu cardul) sau prin ordin de plată. Însă, puteți plăti și în rate lunare (3, 6 sau 12, în funcție de disponibilitatea băncilor). Plata în rate e disponibilă prin Card Avantaj Credit Europe, Cardurile Raiffeisen Bank și Bonus Card Garanti Bank. Un laptop recondiționat, care costă în jur de 1.500 de lei, poate fi achitat în 12 rate lunare (125 de lei/lună). Condiția pentru a nu fi penalizat (dobândă) e să achiți rata la timp.

Iată laptopul pe care mi l-am luat!

DELL eu

Be the first to comment on "7 motive pentru care merită să-ți iei laptop recondiționat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.