Lucurile pe care ceilalți le-ar schimba la tine îți arată cine ești de fapt

Share This:

Părerea celorlalți despre mine nu a fost întotdeauna aceeași cu a mea. Dar, hei, ăsta nu-i motiv să-mi pun ștreangul. Chiar și dacă, într-un acces de sinceritate, mai mulți apropiați și oameni de bine din anturajul meu mi-au spus ce ar schimba la mine. Și fiindcă nu trăiesc într-o imponderabilitate totală, am decis să le dau o mână de ajutor. Da, anul 2018 e unul al schimbărilor în plan relațional și nimic nu mă va opri să fac asta! Dar să vedem ce cred ceilalți despre mine!

Alina (treaba mea cine e Alina) îmi zice că sunt prea meticulos; chiar și în situații nepotrivite. Asta ar trăda la mine un exces de zel, care îmi face rău în relația cu ceilalți. Nu e prima persoană care îmi subliniază cu roșu această latură a comportamentului, prin urmare mă voi declara „vinovat”. Dar cu posibilitate de reabilitare.

Adrian (tot treaba mea e și asta) crede despre mine că sunt impulsiv, tot în exces, trăsătură care mă face total dezagreabil. Am săpat adânc în mine și cred că impulsivitatea mea se datorează stilului falimentar cu care abordez cam tot ce vreau să întreprind. Am o problemă mare cu gestionarea unor situații limită și mi-e teamă de eșec. „Te-aș face mai altruist și mai religios”, mai zice el, acuzându-mă că, de cele mai multe ori, mă gândesc doar la mine. Mi-e greu să accept asta (mai puțin partea cu religiozitatea), dar Onorată Instanță – pledez vinovat.
Ești prea tipicar și stresat”, spune Rodica, ceea ce face sens, căci Alexandra zice cam la fel: „Ieși naibii din bula asta de seriozitate, râzi mai mult, că altfel ești amuzant”. Formalismul ăsta, atenția exagerată spre lucruri mărunte, mi se trage din liceu, când eram obsedat de gramatică. Deși nu cred că regulile gramaticii sunt ceva mărunt. Dar, de aici vine și aplecarea asta obsedantă spre toate lucrurile care n-au aproape nici o relevanță în viață. „Datorită” sau „din cauza”, „decât sau doar” nu sunt motive să începi o dispută (deși îmi zgârie rău timpanul). Mai ales că ai șanse foarte mari să fii încadrat la altă „infracțiune” – excesul de zel – pedepsit mai aspru în Codul bunelor purtări.

N-am nici o obiecție la constatarea că sunt stresat și, poate, generator de stres pentru alții. Dacă și fiul meu a ajuns să-mi spună că se simte inconfortabil când ridic tonul, e un motiv destul de întemeiat să-mi schimb oglinda în care mă uit zilnic.

Anul 2018 e un an al schimbărilor pentru mine. V-am spus asta deja. Nu, nu voi renunța la fumat, dar mi-am propus să fac mai multă mișcare. Anul acesta o voi călări mai mult pe Bisisica (îmi pare rău, așa mi-am botezat bicicleta) și voi începe un program de alergare. Am de gând să fiu mai atent la ceea ce mănânc, cât mănânc și la ce ore mănânc. Vreau să mă hrănesc de cinci ori pe zi, ca hobbiții, consumând cantități mici din mâncărurile care îmi plac. Să văd ce iese.

Nu am probleme cu kilogramele, însă cei care aveți trebuie să știți că nu dietele draconice sunt soluția, ci programele personalizate de (re)modelare corporală. Da, astea costă, dar atât cât investești în tine îți arată cât de mult te prețuiești. Unul dintre cele mai bune programe personalizate de remodelare corporală e Reset by Limitless, un tur de forță la care vei fi supus vreme de trei luni. La finalul lui vei afla din ce material ești făcut și dacă ești suficient de stăpân pe tine să transformi ce ai învățat într-un stil de viață.

Un stil de viață sănătos nu înseamnă să cântărești tot ce bagi în gură, ci să te hrănești după un program deștept, cu alimente care sunt și pe placul creierului și pe placul trupului; să faci sport, dar fără să țintești olimpiada de vară sau cea de iarnă; să-ți odihnești în fiecare zi corpul, ca să ai un creier gata să ia cele mai bune decizii pentru tine; să te înconjori de oameni buni, cu aceleași țeluri ca alea tale și care te stimulează să evoluezi; să citești cu plăcere, nu că așa trebuie sau că e cool; să oferi tot ceea ce vrei și tu să primești. Iar cheia succesului e să le îmbini armonios pe toate astea.

Despre toate, și multe altele, vei afla dacă pui niște întrebări unor oameni care asta fac de mulți ani. Peste 5.000 de români au urmat programele personalizate ale Limitless și nici nu ai idee câte poți învăța de la ei. Eu știu deja. Te bagi?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.