Magazin PROFI din județul Arad, închis din cauza unei suspiciuni de coronavirus

Credit foto Facebook PROFI

Share This:

Autoritățile locale din Păuliș, județul Arad, au decis închiderea magazinului PROFI din localitate în urma unei suspiciuni că un angajat ar avea coronavirus. Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei, care consideră decizia primăriei lipsită de sens.

Decizia primăriei Păuliș este arbitrară, fără nicio dovadă și fără a lua în considerare măsurile ferme pe care toate magazinele PROFI le implementează pentru a preveni răspândirea bolii„, a declarat Pawel Musial, director general PROFI.

Dacă primăria a dispus suspendarea temporară a activității, managementul companiei care deține magazinele a luat o decizie și mai drastică: a închis unitatea definitiv.

Nu înțelegem de ce autoritățile locale nu respectă măsurile bine documentate elaborate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în consultare cu experți internaționali și români de top și, în schimb, iau decizii locale neinformate, din cauza cărora afacerile devin inoperabile. Firma noastră respectă legea, așa că am închis magazinul, dar  pentru a ne proteja angajații și afacerile, am decis să îl închidem definitiv”, spun reprezentanții PROFI.

„PROFI își ia foarte în serios sarcina de a preveni răspândirea bolii”

Reprezentanții companiei susțin că au implementat măsuri de siguranță în toate magazinele, special pentru a preveni contractarea și răspândirea Covid-19. Aceștia consideră decizia primăriei total nepotrivită, fiindcă se bazează pe o simplă presupunere.

PROFI își ia foarte în serios sarcina de a preveni răspândirea bolii. Acesta este primul retailer din România care a adoptat măști de protecție transparente ce acoperă nu doar gura și nasul angajaților magazinului, ci și ochii. Toți angajații magazinelor folosesc mănuși de protecție și își dezinfectează mâinile și echipamentul de mai multe ori pe zi. Cumpărătorilor le sunt puse la dispoziție mănuși de unică folosință, astfel încât să nu atingă cu mâini eventual infectate alimentele care nu sunt deja ambalate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Angajații lucrează în două schimburi

Conform acestora, angajații sunt împărțiți în două grupuri separate. Ei  lucrează în schimburi de câte 12 ore fiecare, cu o zi liberă între ele. La sfârșitul turei, angajații dezinfectează complet magazinul, care este „predat” turei de dimineață complet dezinfectat.

Cele două grupuri sunt complet separate și nu se întâlnesc niciodată în același loc. În cazul în care un membru al uneia dintre ture se contaminează, toți membrii ei intră în carantină și, pe timpul cât nu vin la serviciu, sunt înlocuiți de un grup mobil de angajați sosiți din rețea”, spun reprezentanții PROFI.

Conducerea companiei spune că închiderea magazinului pentru 15 zile este o măsură de natură să semene panică în rândul clieților, care sunt puși în situația de a evita, pe nedrept, unitatea, pe motiv că ar fi contaminată.

În urma închiderii definitive a magazinului, angajații PROFI din Păuliș vor fi mutați la alte magazine din județ. Rețeaua PROFI are peste 1.200 de magazine în mai mult de 550 de localități din România. Aici lucrează 20.000 de oameni.

Până la publicarea acestui material, conducerea Primăriei Păuliș nu a putut fi contactată. Vom reveni în cursul săptămânii pentru un punct de vedere oficial.

Be the first to comment on "Magazin PROFI din județul Arad, închis din cauza unei suspiciuni de coronavirus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.