Maratonul resuscitării, evenimentul la care înveți să salvezi o viață. Sau mai multe

Credit foto: Fundația pentru SMURD/Facebook

Share This:

Cum am mai spus, se întâmplă lucruri frumoase în România, iar asta ar trebui să te bucure și pe tine. Unul dintre aceste lucruri demne de toată lauda este Maratonul resuscitării, organizat pentru prima dată la București de Fundația pentru SMURD.

Evenimentul, organizat sub forma unui curs de prim-ajutor, un curs de resuscitare la scară mare, a avut loc pentru prima dată la Târgu Mureș acum patru ani. Organizatorii au decis să aducă specialiști în resuscitare și la București, pe 18 mai 2019, în Sun Plaza Mall.

Sâmbătă, 18 mai, între orele 11.00 și 21.00, ești așteptat la intrarea în hipermarketul Cora să înveți pașii de bază, dar esențiali, în acordarea primului ajutor.

Credit foto: Fundația pentru SMURD/Facebook

Conform organizatorilor, împreună cu peste 30 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundației pentru SMURD, vei exersa pe manechine procedurile standard de resuscitare. Vei afla cum poți recunoaște și cum să acționezi în cazul în care cineva din jurul tău suferă un stop cardio-respirator.

Maratonul va cuprinde peste zece stații practice cu câte doi instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară”, spun organizatorii.

De ce să participi la Maratonul resuscitării

4 din 5 stopuri cardio-respiratorii se întâmplă acasă. Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este lesne de înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane intrate în stop cardio-respirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția celor din jur.

Recunoașterea rapidă a stopului cardio-respirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență se dovedesc a fi vitale pentru șansele de supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Be the first to comment on "Maratonul resuscitării, evenimentul la care înveți să salvezi o viață. Sau mai multe"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.