Marin Moraru a murit de cancer la plămâni, deși se lăsase de fumat acum 20 de ani

Share This:

Marin Moraru (79 de ani), care s-a stins din viață duminică seară la Spitalul Elias din București, avea cancer la plămâni. Mărturisirea aparține membrilor familiei, care au oferit explicații jurnaliștilor ziarului Click!. Medicii i-au depistat maladia la începutul acestui an, însă a fost prea târziu pentru a învinge moartea. „A fost un mare fumător. Fuma țigară după țigară. Le-a lăsat de 20 de ani, dar iată, tot nu a fost iertat”, a declarat un apropiat de-al actorului, pentru sursa citată.

Inuițial, familia a cerut medicilor să țină sub tăcere boala actorului. Colegii săi de scenă știau că starea lui de sănătate se datoreză diabetului, de care suferea de mulți ani. Medicii de la Spitalul Elias au declarat public că Marin Moraru a murit din cauza unei boli necruțătoare, însă nu au dat detalii. „Avea o suferință grea și necruțătoare, cu un debut la începutul acestui an. Marele actor a trăit extrem de modest, nu i-a plăcut niciodată să fie mediatizat. Rugămintea familiei este să ne purtăm cu discreție în urma acestei suferințe”, a declarat directorul medical Dana Safta. Citiți mai multe detalii despre ultimele luni din viața actorului pe click.ro.

Brigada Diverse

Marin Moraru a murit la scurt timp după ce alți trei mari grei ai teatrului românesc ne-au părăsit. Actorul George Alexandru (58 de ani) a murit pe 2 ianuarie 2016. Pe 8 aprilie era rândul lui Mircea Albulescu (81 de ani) să ne părăsească. Pe 20 iulie, cel mai longeviv actor din lume, Radu Beligan, a murit în urma unui stop cardio-respirator. Avea 97 de ani.

Actorul a primit o stea pe Aleea Celebrităților din București încă din 1 iunie 2012. Distincția, oferită de reprezentanții Primăriei Capitalei, este pentru întreaga activitate. Alți 36 de mari actori au beneficiat de acest privilegiu. Marin Moraru a murit, însă în urma sa rămân zeci de roluri de film memorabile. Pe lângă acestea, sute de piese de teatru, jucate alături de actori cel puțin la fel de vibranți.
Be the first to comment on "Marin Moraru a murit de cancer la plămâni, deși se lăsase de fumat acum 20 de ani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.