McDonalds recrutează vânzători de hamburgeri de pe băncile liceelor

Credit foto: Shutterstock

Share This:

Asta-i bună! Restaurantele McDonalds își fac reclamă în școlile publice din Capitală. Dacă ești părinte și faci eforturi să-ți convingi copilul că mâncarea fast-food nu e singura care îl poate face fericit, află că acum mâncarea fast-food intră și mai mult în viața sa. Primăria Sectorului 5 a încheiat un parteneriat cu McDonalds România, prin care elevii colegiilor și liceelor cu profil de alimentație publică vor face stagii de practică în cadrul restaurantelor din București.

Autoritatea locală vede în acest proiect unul educativ, menit să sprijine dezvoltarea și formarea profesională a elevilor care urmează cursurile liceelor cu acest profil. În prima etapă a derulării proiectului, 50 de copii de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moțoc” au fost vizitați în școală de reprezentanți ai lanțului de restaurante. Elevii au aflat detalii legate de istoria și profilul companiei McDonalds, dar și informații despre produsele din meniu.

Elevii Colegiului Tehnic „Dumitru Moțoc” au pătruns tainele industriei fast-food. Credit foto: Primăria Sectorului 5

Adolescenții au aflat că vor putea efectua stagii de practică în cadrul restaurantelor. Cei care au cel puțin 16 ani pot fi angajați în cadrul rețelei, care cuprinde restaurantele fast-food și circa 300 de firme partenere, furnizori de materii prime. Pentru a se familiariza cu modul de lucru, elevii au fost primiți în bucătăria unui restaurant din Capitală. Ei au văzut cum se prepară burgerii, cartofii și băuturile, dar și cum sunt serviți clienții.

Adolescenții au vizitat bucătăria unui restaurant fast-food din Sectorul 5. Credit foto: Primăria Sectorului 5

După ei, vor face același lucru și elevii Colegiului Economic „Viilor”. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, spune că acest proiect le deschide copiilor oportunități de angajare încă din școală.
Consider că prin implicarea în astfel de proiecte formativ – educative, elevii pot conștientiza importanța unei calificări profesionale și a unui stagiu de practică la o companie de renume. Poate fi, de ce nu, o poartă deschisă spre o carieră în domeniul industriei alimentare și o modalitate de responsabilizare a tinerilor, facilitând integrarea socială și pe piața muncii a acestora. Mulțumesc partenerilor noștri pentru că sprijină demersul prin care ne dorim să oferim elevilor din Sectorul 5 condițiile necesare formării dezvoltării lor profesionale”, a declarat edilul Sectorului 5.

Sunt curios ce le-or fi spus copiilor despre hrana sănătoasă.

Citește și:

Porți deschise la McDonalds. 14 lucruri pe care le afli despre produsele lor doar dacă intri în bucătărie

Cum arată fabrica unde se fac chiflele McDonalds, în România

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.