Motivul incredibil pentru care acest porc nu va fi tăiat niciodată

Porcul erou al Chinei, în cușca lui din beton. Credit foto: Mindi Schneider blog

Share This:

De Crăciun, porcii din România n-au scăpare. Orice ar face, tot cârnați și caltaboș ajung. Deși nu au obiceiul sacrificării porcilor de Crăciun, fiindcă doar 1% din populație e creștină, chinezii sunt mari amatori de carne de porc. De fapt, sunt cei mai mari mâncători de carne de porc din lume, iar cererea de godaci în această țară crește de la un an la altul.

Totuși, un anume porc din China va muri de bătrânețe, nu de cuțit, fiindcă e considerat erou, comoară națională. Norocosul porc e, de fapt, o scroafă. A fost botezată „scroafa puternică”, după ce, în 2008, a supraviețuit miraculos cutremurului de 7,9 pe Richter produs în provincia Sichuan.

Animalul a fost găsit în viață, printre ruinele unei gospodării, la 36 de zile după cutremur. Acest fapt i-a uimit atât de tare pe chinezi, încât comunitatea din Sichuan a cerut ca porcul să nu moară niciodată de lama unui cuțit. Mărturiile arată că porcul a rămas în viață după ce s-a hrănit doar cu cărbune și moloz și a băut apă de ploaie.

În momentul descoperirii sale, porcul cântărea doar 50 de kilograme, de trei ori mai puțin decât înainte de cutremur. A avut ceva slănină, nu glumă. În China a fost declarat erou național și e celebrat în fiecare an, din 2008 încoace, cu mare fast.

După seismul devastator, bărbatul care îl deținea a pierdut tot ce avea în gospodărie și nu și-a mai permis să-l păstreze. Curatorul muzeului privat Jianchuan, situat în orașul Anren, provincia Sichuan, s-a oferit să-l cumpere pentru suma de 3.008 Yuan Renminbi (moneda Chinei), adică aproximativ 438 de dolari americani.

Dr. Fan Jianchuan, noul proprietar al porcului, i-a schimbat numele în „Baby 36”, amintind de cele 36 de zile pe care acesta le-a petrecut sub dărâmături. Acesta a promis că nu-l va înstrăina niciodată pe porcul-erou, ci îi va amenaja un loc de mare cinste în cadrul muzeului.

Locul de mare cinste s-a dovedit a fi o cușcă din beton cu gratii, o mare dezamăgire pentru Mindi Schneider, asistent universitar la Institutul Internațional de Studii Sociale din Rotterdam, care a fost să-l viziteze. Mindi a descris pe blogul ei întâlnirea cu porcul care a supraviețuit miraculos cutremurului devastator din 2008.

Mindi Schneider l-a vizitat pe Baby 36 la muzeul unde a fost găzduit. Credit foto: Mindi Schneider blog

Ce viață de porc!

Be the first to comment on "Motivul incredibil pentru care acest porc nu va fi tăiat niciodată"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.