N-ai bani de cauțiune, doamnă Elena Udrea? Ce-ar fi să-ți vinzi poșetele de lux?

Share This:

Deputata Elena Udrea ne face din nou să suspinăm. După ce DNA a dispus cercetarea ei sub control judiciar pe cauțiune în „dosarul Hidroelectrica”, blonda a contestat suma imensă pe care procurorii i-au cerut-o pentru a o lăsa liberă (5 milioane de lei). Este, într-adevăr, cea mai mare cauțiune stabilită vreodată în România unui inculpat.

Elena Udrea le-a spus procurorilor că nu are de unde să plătească acești bani, atâta vreme cât colosala sa avere (zeci de terenuri agricole și intravilane, apartamente, o casă, acțiuni și părți sociale la diverse societăți în valoare de câteva milioane de lei) se află sub sechestru asigurător încă din luna februarie a acestui an.

În impertinența ei, Elena Udrea a cerut DNA să-i dea voie să vândă din terenurile și bunurile sechestrate pentru a putea plăti cele 5 milioane de lei. În ce vise umede ale domniei sale își poate închipui deputata Elena Udrea că procurorii DNA vor încuviința înstrăinarea unei părți de avere despre care ei au dovezi că provine din acte de corupție, comise fie de ea, fie de fostul soț.

Dorin Cocoș e arestat în dosarul restituirilor ilegale de la ANRP (dosarul Bica 1)? Cum să ceri să plătești o amendă cu banii pe care i-ai furat sau pe care procurorii susțin că i-ai furat? Este uluitor.

Salvarea Elenei Udrea ar putea veni, însă, din altă parte. Ce-ar fi dacă doamna Udrea și-ar vinde o parte din bunurile de lux pe care le deține (poșete, pantofi cu toc, haine de blană, ceasuri și bijuterii)? Dacă nu știe unde să le scoată la vânzare, îi dau eu un pont. În București se organizează periodic așa numitele sesiuni Garage Sale, adică expoziții cu vânzare, unde oamenii își scot la mezat bunurile pe care nu le mai folosesc.

Dacă are nevoie de niște ponturi, iată cu ce articole vestimentare ar avea succes. Cred că paltonul Max Mara gri, cu care s-a înfățișat la Parlament în februarie și la DNA ar avea mare căutare în rândul femeilor care o simpatizează. N-a mai avut timp să-l dea jos, fiindcă la 11 februarie a fost arestată preventiv în „dosarul Microsoft”.

Deși a dat 2.900 de euro pe acel palton, cred că ar putea obține mai mult pentru că acum acea hăinuță are o poveste: ea îi ținea de cald când a fost încătușată și dusă cu duba în arest.

Paltonul Max Mara a costat 2.900 de euro
Paltonul Max Mara a costat 2.900 de euro

Dar ce ziceți de colecția impresionantă de poșete? Geantă Louis Vuitton Elipse (1.350 de euro), geantă Coco Chanel (2.000 de euro), geantă Louis Vuitton Speedy (3.000 de euro), geantă Hermes Birkin (7.100 de euro) și, bomboana de pe colivă, geantă Hermes Birkin Black Crocodile (66.000 de dolari, pe ebay). Informațiile despre acest ultim articol vestimentar provin din rechizitoriul procurorilor DNA la „dosarul Gala Bute”.

Iată pasajul din rechizitoriu: „Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”.

Pe ebay.com, această geantă costă 66.000 de dolari. Nu știu dacă o si cumpără cineva
Pe ebay.com, această geantă costă 66.000 de dolari. Nu știu dacă o si cumpără cineva

Elena Udrea a negat că ar fi deținut vreodată o geantă atât de scumpă, ba mai mult, departamentul său de imagine a susținut că Elena Udrea nu ar fi dat niciodată atâția bani pe o geantă. Poate ea nu, dar știu un soț de treabă, care a știut mereu să o răsfețe.

Elena Udrea mai deține o colecție impresionantă de rochii de seară (nu am fost în șifonierul ei), cu care se afișa ostentativ în public. În declarația ei de avere mai menționează că deține (la nivelul anului 2014) bijuterii din aur și argint în valoare de 100.000 de euro. Acestea nu sunt sub sechestru, însă mi-e greu să cred că o femeie ca ea se poate lipsi de o asemenea comoară. Depinde ce iubești mai mult: inelele din aur sau libertatea?

Rochie Dolce & Gabbana în valoare de 2.000 de euro
Rochie Dolce & Gabbana în valoare de 2.000 de euro

Elena Udrea are averea sub sechestru până la o condamnare definitivă. E vorba de patru terenuri intravilane în București care însumează 10.700 de metri pătrați și patru terenuri agricole, în suprafață totală de circa 40 de hectare. În declarația de avere din 2015 nu figurează nicio locuință, ci un imobil de 635 de metri pătrați, deținut împreună cu Dorin Cocoș (25%) și Mariana Cîndea (50%).

Are două automobile (un Fiat 500 și un Mercedes) și bani împrumutați cu nemiluita unor firme la care e acționară sau proprietară. De exemplu: și-a împrumutat propria firmă, Agro Green Nana SRL (prin care administrează terenul agricol de la Nana), cu 1,14 milioane de lei, dar și firma Băi Boghiș, la care e acționară, cu 220.000 de euro și 668.000 de lei.

A mai dat bani cu împrumut și societăților Tim Rail Cargo SRL și Rail Operator Cereal SRL, la care are acțiuni, iar sumele ajung la aproape 2,5 milioane de lei. Mai are de recuperat 45.000 de lei de la două persoane fizice, cărora le-a acordat împrumuturi.

De asemenea, în octombrie 2014, a vândut o casă cu teren în nordul Capitalei și un teren în sectorul 2 (pe aceeași tarla unde și Gabriel Oprea era proprietar) pentru suma de 260.000 de euro. Ghinionul ei e că nu se poate folosi de acești bani fiindcă sunt blocați de DNA.

Be the first to comment on "N-ai bani de cauțiune, doamnă Elena Udrea? Ce-ar fi să-ți vinzi poșetele de lux?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.