N-ai idei pentru petrecerea copilului? Învață de la mine! Mi-am sărbătorit copilul în cel mai mișto loc din București

Share This:

Știam acest loc de mulți ani. Am trecut adesea pe lângă el, am admirat clădirea, însă greu m-am lăsat convins să intru în curte să o văd de aproape. Auzisem că acolo, în zona căminelor studențești Belvedere ale Academiei de Studii Economice, se petrec lucruri frumoase în beneficiul copiilor din sectorul 6. Conacul Golescu Grant (Aleea Țibleș nr. 64), căci despre el e vorba, găzduiește cursuri de toate felurile pentru puștii care au domiciliul în sectorul 6.

Ceea ce e cu adevărat de apreciat e că toate activitățile sunt gratuite. Nici nu cred că ar putea fi altfel, deoarece clădirea se află în administrarea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 6, instituție aflată în slujba comunității. Prima oară când am fost aici m-am distrat de minune în cadrul unui atelier gratuit dedicat celor mici.

Citește și: Am fost la școala pentru părinți. Doamne, ce m-am jucat!

A doua oară când am călcat pragul acestui palat, care în trecut a purtat, pe rând, numele „Belvedere” sau „Grant”, a fost duminica trecută. A fost petrecerea copilului meu, zi care va rămâne în amintirea noastră drept una extrem de reușită. Iată de ce spun asta și de ce ar trebui să-ți sărbătorești copilul aici!

În primul rând trebuie să știi că la petrecerea copilului tău distracția nu aduce beneficii doar  invitaților tăi. Spațiile de recreere de la Conacul Golescu Grant sunt închiriate de Direcția de Asistență Socială în scop caritabil. Pentru fiecare oră petrecută aici ești îndrumat că cumperi produse alimentare neperisabile, rechizite și produse de igienă în valoare de 80 de lei.

Toate le vei dona apoi magazinului SocialXchange, care funcțioanează în sectorul 6 (Calea Crângași nr. 3 – intrare față, strada Nicolae Filimon nr. 23 – intrare spate).

La magazinul SocialXchange pot fi donate și haine
La magazinul SocialXchange pot fi donate și haine

Trei ore de petrecere te costă 240 de lei în produse de strictă necesitate, care vor fi distribuite apoi persoanelor defavorizate din această zonă a Bucureștiului. Persoanele cu veniuri mici, asistate social, intră în posesia articolelor donate de tine după ce prestează activități utile în folosul comunității.

Dacă vrei animatori la petrecerea copilului, care să întrețină atmosfera și să-i distreze pe cei mici, poți apela la serviciile a doi tineri actori. Ei sunt obișnuiți cu astfel de responsabilități și te vor scuti de grija supravegherii copilului.

Prestația lor te va mai costa 160 de lei, tot în produse de larg consum, pentru trei ore de joacă. Animatorii se descurcă excelent cu cei mici, organizează jocuri specifice vârstei lor, sunt talentați la face painting și pot face orice copil să râdă cu toți dinții.

Produsele pe care le cumperi pentru a avea acces la aceste facilități trebuie predate cu cel puțin o zi înainte de eveniment. Păstrează bonul fiscal de la supermarket și predă-l în magazin împreună cu cele cumpărate. În schimbul lor vei primi un voucher care îți asigură acces la facilitățile stabilimentului.

Dacă nu plouă, poți organiza petrecerea copilului în curtea extrem de generoasă a complexului. Angajații centrului social îți pun la dispoziție mese și scaune la umbra copacilor bătrâni din curte, frigider pentru băuturi și tort, combină muzicală (doar în interior) și posibilitatea să-ți aduci de acasă toate cele necesare „potolului”.

În tot acest timp ai acces și la două săli complet echipate pentru orice eveniment. Toaletele sunt curate și pot fi folosite de toți cei care vin la petrecerea copilului tău. În curte există și un loc de joacă pentru cei mici, compus din mai multe tobogane și un balansoar.

Amplasarea centrului de recreere este ideală pentru petrecerea timpului liber, departe de agitația orașului. Locul e învăluit într-o liniște fenomenală, care garantează buna dispoziție. Poți închiria acest loc minunat indiferent din ce colț al Bucureștiului ai fi. Nu trebuie să ai domiciliul în sectorul 6.

Conacul Golescu Grant este un spațiu cultural de excepție, unde se organizează periodic cursuri gratuite pentru copiii din sectorul 6. Familiile din această zonă a capitalei își pot înscrie odraslele la lecții de dans (405 locuri – copii 4-18 ani); arte plastice (168 locuri – 6-18 ani); șah (128 locuri – copii 6-18 ani); engleză prin joc (108 locuri – copii 4-8 ani); teatru (70 locuri – copii 7-18 ani); informatică (63 locuri – copii 7-18 ani); karate (40 locuri – copii 7-18 ani); canto (40 locuri – copii 6-18 ani); chitară (40 locuri – copii 8-18 ani). Cursurile au loc de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, și sâmbăta, între orele 8.00 – 16.00. Mai multe informații despre procedura de înscriere găsești AICI.

Citește și: Lecția daneză. Cum arată creșa din România unde copiii dorm afară

Îți plac articolele mele? Dă un LIKE paginii mele de Facebook!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.