Noi măsuri de protecție împotriva coronavirus: se închid multe dintre granițele României

Share This:

Comitetul național pentru situații de urgență a decis joi seară să închidă granițele României unde se înregistrează un trafic scăzut.

România își închide granițele cu Ungaria de la Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai; cu Ucraina – punctul de trecere de la Sighet; cu Bulgaria – punctele de trecere de la Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet; cu Republica Moldova – punctele de trecere de la Rădăuți-Prut și Oancea; cu Serbia – punctele de trecere de la Porțile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta-Turnu Severin și Naidăș (închise unilateral de Serbia în cursul zilei de azi).

La granița cu Serbia rămân deschise punctele de frontieră Porțile de Fier 1, Moravița și Jimbolia.

Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al internelor Marcel Vela, într-o declarație de presă. Motivul închiderii punctelor de frontieră este necesitatea folosirii eficiente a resurselor în punctele de tracere a frontierei cu flux mare de trafic.

Asta înseamnă că vameșii de la punctele mici de frontieră vor fi mutate la punctele vamale intens circulate, cum e cel de la Nădlac.

Be the first to comment on "Noi măsuri de protecție împotriva coronavirus: se închid multe dintre granițele României"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.