O trupă din SUA vine în România să cânte pentru copiii bolnavi de inimă

Share This:

Cât de tare poate fi asta! O tipă pe nume Ava Sauer din SUA, care a fondat trupa The Archive Ravens, vine la Curtea de Argeș, România, ca să susțină un concert caritabil pentru copiii bolnavi de inimă. Pe 19 iunie, artista și trupa ei vor cânta pentru copiii noștri, ale căror vieți depind de operații extrem de dificile.

Ava Sauer a acceptat invitația Fundației Polisano de a-și pune talentul, charisma și vocea superbă în slujba unei cauze nobile. Toate fondurile strânse la concertul caritabil vor fi folosite pentru intervenții chirurgicale complexe la copii diagnosticați cu afecțiuni cardiace grave.

Sunt extrem de onorată și de bucuroasă că pot face parte din acest proiect special. Consider că un artist are și o misiune socială importantă și de aceea nu am ezitat nici un moment să accept această invitație, mai ales că este vorba despre salvarea vieții unor copii, care vor fi redați familiilor.

Familia a fost întotdeauna foarte importantă pentru mine, părinții m-au susținut și nu și-ar fi imaginat viața fără mine. În plus, majoritatea amintirilor mele din copilărie și din adolescență sunt legate de tatăl meu, un om cu un suflet uriaș, care mereu salva oameni și lucruri, mereu avea grijă de tot ce era în jurul său”, spune Ava Sauer.

Ava Sauer (prim-plan) alături de colegii de trupă

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie 2019, ora 18.00, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș. Accesul se face pe bază de donații voluntare, donația minimă recomandată fiind de 20 de lei. Donațiile se pot face AICI.

Copiii bolnavi de inimă – ce facem pentru ei

Statisticile oficiale arată că în România se nasc anual peste 1.500 de copii cu malformaţii cardiace grave. Cele mai multe dintre aceste afecțiuni necesită operaţii, care nu sunt deloc ușoare și nici ieftine. Doar 300, maximum 400 dintre aceştia, beneficiază de intervenţia salvatoare într-unul dintre cele două spitale româneşti care fac aceste intervenții. Ceilalți trebuie să găsească soluţii în străinătate, la costuri mult mai mari.

Citește și: Cum am condamnat la moarte trei copii ca să-l salvez pe al patrulea

„De 4 ani, la Fundaţia Polisano organizăm misiuni umanitare cu ajutorul unor echipe medicale internaţionale din Anglia şi Suedia, pentru ca aceşti copii să fie operaţi în România, cu sprijinul medicilor experţi din străinătate. Până acum, am organizat şi sprijinit financiar între 30 şi 40 operaţii cardiace pe an pentru copiii români care nu mai aveau nici o soluţie.

Copiii bolnavi de inimă, operați la Sibiu. Credit foto: Cătălina Costache/Facebook

În iunie 2019, alţi 10 copilaşi aflaţi pe lista noastră de aşteptare vor primi intervenţiile vitale, iar pentru a strânge fondurile necesare ne bucurăm de ajutorul sponsorilor, donatorilor, dar şi artiştilor precum The Archive Ravens. Doar prin unirea eforturilor tuturor am reuşit până acum să salvăm vieţi, şi vom putea continua să-i ajutăm pe copiii mai puţin norocoşi”,  spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundaţiei Polisano.

Cine este Ava Sauer, artista care cântă pentru copii

Pasionată de istoria muzicii și de tradițiile culturale din diverse țări, Ava Sauer aduce un aer proaspăt și interesant în muzica de azi, îmbinând tehnicile moderne cu elementele autentice specifice diverselor culturi. Trupa fondat de ea, The Archive Ravens, a lansat de curând un album intitulat Trobairitz.

Artista spune că discul este o colecție de piese originale, fiecare dintre ele purtându-l pe ascultător într-un colț diferit al lumii. „Mesajul principal este că muzica ne unește, ne poate face să apreciem natura și să ne reîncărcăm cu energie pozitivă”, mărturisește artista din Statele Unite ale Americii.

Be the first to comment on "O trupă din SUA vine în România să cânte pentru copiii bolnavi de inimă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.