Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România după 30 de ani

Share This:

După aproape 30 de ani de absență de pe scenele din România, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în țara noastră cu un concert-eveniment. Palatul Bragadiru va găzdui, la 1 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, un eveniment extraordinar menit să promoveze cel mai recent material discografic al grupului – Rituels.

Concertul de la București vine la scurt timp după ce Orchestra Națională de Jazz a Franței a încheiat un turneu național, în cadrul unor festivaluri de tradiție – Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival.

Orchestra Națională de Jazz a Franței aduce la Palatul Bragadiru cel mai recent material discografic (Rituels), sub bagheta dirijorukui Frédéric Maurin. Vezi VIDEO mai jos!

Ce este Rituels

Rituels este o lucrare colectivă fascinantă, cu un aer de oratorio, descrie ritualurile care marchează ciclul zilelor, al anotimpurilor, al civilizațiilor, al vieților noastre, într-un cadru de poveste, un palat cu aer interbelic din inima Bucureștiului.

Orchestra Națională de Jazz a Franței a primit în rândurile sale aproape 200 de soliști, a susținut concerte pe toate continentele, a produs 31 de albume și a colaborat cu numeroși artiști internaționali. Este singura orchestră națională în care dirijorul se schimbă o dată la 5 ani.

În fruntea Orchestrei Naționale de Jazz a Franței, din ianuarie 2019, chitaristul și compozitorul Frédéric Maurin, cu proiecte în zona de rock progresiv, este susținătorul unui amplu program deschis creației contemporane, mai precis compozitorilor cu limbaje singulare și reprezentanților artelor spectacolului.

Rituels, o operă colectivă pentru cor și 13 instrumente ce reunește șapte piese, este un puzzle care formează un univers sonor aparte.

Colaborare de excepție cu patru artiști de jazz

Din dorința de a deschide ONJ către forme estetice multiple și singulare, Frédéric Maurin și-a unit forțele cu Ellinoa, Sylvaine Hélary, Leïla Martial și Grégoire Letouvet – patru artiști îndrăzneți și cunoscuți pe scena franceză de jazz actuală – pentru a scrie un repertoriu original construit în jurul noțiunii de ritualuri zilnice. Programul ne poartă astfel într-o lume a contrastelor, cu izbucniri poetice vii, crescendo-uri puternice, un spectru larg de culori orchestrale, visare și soliști pasionați.

Prezența Orchestrei Naționale de Jazz a Franței, care revine în România după aproape 30 ani, se desfășoară în cadrul „Musiques Créatives de France”, o inițiativă a Institutului Francez care aduce publicului român sunete dintre cele mai diverse într-o plimbare revigorantă între jazz, muzică electronică, pop vegetal, jazz, world music sau muzică barocă.

Co-organizator: Institutul Francez din România

Proiect prezentat de Orange

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media

Radio France International, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Observator Cultural,  Revista Zeppelin, Zile și Nopți, Urban.ro, I-concert.ro, Jazz Compass, Bucureștii Vechi și Noi, Romania Pozitivă, IQool.ro, ilpatetico.ro, presainblugi.ro, emilcalinescu.eu, danbrumar.ro.

Cât costă biletele

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, dar și pe platformele de ticketing – Bilete.ro, Iabilet și Eventbook.

Categorii bilete:

Bilet Simplu | 90 lei

Bilet Front Seat | 120 lei

Bilet The Palace Experience | 290 lei

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.