Pandemia de coronavirus. De ce ni se întâmplă asta, acum – o ipoteză

Credit foto: cottonbro/Pexels.com

Share This:

Ca mulți dintre voi, am citit despre coronavirus în ultima lună mai mult decât am făcut-o în toată viața despre alt virus. Sau boală. Sau criză medicală. Ăsta a băgat spaima în noi cum n-a făcut-o nimic de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.  

Și văd că mulți se întreabă de unde a venit nenorocirea asta, acum, când noi ne îngrijoram cel mai tare de calitatea aerului și a apelor. Sincer, chiar credeam că lumea se va sfârși din cauza asta, nicidecum răpusă de un virus apărut de nicăieri.

Adevărul e că virusul a apărut „de nicăieri”, fapt confirmat deja de o echipă de 5 cercetători de naționalități diferite. Concluzia lor este că acest coronavirus NU a fost creat în laborator, NU este un produs uman scăpat de sub control. Detalii AICI.

Și atunci, dacă nu e creat de om, de unde vine? Nu, nu de la Dumnezeu. Nu-i nici vorba de vreun blestem și nici nu cred că ne-au vizitat extratereștrii de Crăciun, ca să ne strecoare ceva în apa de băut. Ipoteza mea e că virusul e de la natură.

Cunoașteți teoria echilibrului în natură? Care spune că natura tinde și găsește cumva o cale de a echilibra totul? Și aici cred că e vorba de intervenția naturii în starea actuală a lucrurilor, care azi e dominată de cel mai expansiv animal pe care l-a cunoscut planeta Pământ: omul.

Oricât am tremura sau am blestema această pandemie, trebuie să recunoaștem că avem un comportament similar unui virus: ocupăm spații întinse, ne înmulțim până la refuz și consumăm toate resursele locului în care ne aflăm.

Citește și: De la „Moartea neagră” la coronavirus – cele mai devastatoare maladii din istoria omenirii

„Singurul mod în care puteți supraviețui este să ocupați un alt teritoriu”

The Matrix (1999)

Efectele acestui echilibru pe care natura și-l cere se văd din spațiu: nivelul poluării a scăzut dramatic în statele puternic industrializate, apele s-au limpezit în orașele intens vizitate de turiști (vezi Veneția), consumul de combustibili fosili s-a dus în jos odată cu înghețarea transporturilor, cantitatea de deșeuri generată acum este mai mică etc.

Dacă va mai dura mult, animalele sălbatice pe care le gonim acum ca să ne extindem teritoriul se vor întoarce la „casele” lor. Într-un final, natura își va lua ce-i al ei. Primele semne se văd deja 🙂 :)))

Vom scăpa de pandemia de coronavirus și vom lecui și această boală. Însă ne vom confrunta cu altele, în viitor, fiindcă natura nu rămâne niciodată datoare. De aceea avem și atâtea inundații, temperaturi ridicate și alte calamități influențate direct de comportamentul agresiv al omului în această lume.

Da. Cred că această epidemie are cauze naturale, nu e o armă secretă a unui lider de stat smintit sau scăpată de sub control în vreun laborator. E, totuși, o ipoteză, așa că luați-o ca atare!

Dar, dacă tot #stămacasă, la izolare, ca să ușurăm munca celor din spitale, poate că ar fi bine să reflectăm puțin la poziția noastră în univers. Care, poate, n-ar mai trebui să fie dominantă, nu credeți? E o ipoteză, așa că nu trageți!

Credit foto: cottonbro/Pexels.com

Be the first to comment on "Pandemia de coronavirus. De ce ni se întâmplă asta, acum – o ipoteză"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.