Petiție pentru demiterea ministrului educației, Monica Anisie. Ce i se reproșează

Monica Anisie. Credit foto: Monica Anisie Facebook

Share This:

Monica Anisie este acuzată de lipsă de viziune și idei concrete privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Ministrul educației este considerat responsabil pentru proasta comunicare și lipsa de transparență în gestionarea crizei sanitare în instituțiile de învățământ din țară.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) îi cere Monicăi Anisie demisia, prin intermediul unei petiții lansate în mediul online.

FACIAS subliniază că, pentru a asigura un viitor demn tinerilor și copiilor României, educația trebuie să fie una la cele mai înalte cote și nimic din ceea ce a făcut ministrul Monica Anisie nu a demonstrat că poate gestiona cu responsabilitate și profesionalism situația din învățământul românesc.

Un alt argument este lipsa asumării răspunderii din partea doamnei ministru și a instituției pe care o conduce, răspundere care a fost așezată pe umerii părinților, elevilor și cadrelor didactice. Situația epidemiologică este una care nu poate fi tratată cu lejeritate, iar lipsa unor măsuri eficiente de protecție nu va duce decât la agravarea problemelor”, se arată într-un comunicat al organizației.

Citește și: Înapoi în bănci. 7 lucruri pentru siguranța copilului tău la școală

FACIAS mai susține că normele privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, elaborate de Guvernul României, sunt neclare și lacunare. Conform reprezentanților organizației, acestea „încalcă drepturile fundamentale înscrise în Constituție, respectiv, dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la învățătură”.

Cei care sunt de acord că Monica Anisie trebuie să-și dea demisia pot semna petiția AICI.

Credit foto: Monica Anisie Facebook

Be the first to comment on "Petiție pentru demiterea ministrului educației, Monica Anisie. Ce i se reproșează"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.