Cel mai simplu exercițiu pentru relaxarea ochilor. Petreci mult timp în fața calculatorului?

Share This:

Pauzele dese de la munca în fața dispozitivelor care obosesc ochii, completate cu sesiuni de privit în zare, la distanță, ar putea prelungi cu câțiva ani nevoia de a recurge la protecție suplimentară. Chiar dacă petreci multe ore la serviciu cu ochii în monitoare, și reclami stări de oboseală, nu poți să te autodiagnostichezi. [Dar îți voi spune eu un exercițiu pentru relaxarea ochilor].

Diagnosticul îl pune un optometrist, acel specialist care face teste de vedere și care prescrie tratamente de corectare a ochilor. Dacă nu ți-ai mai verificat de ani buni sănătatea ochilor, programează o consultație gratuită!

Tinerii petrec foarte multe ore pe zi cu ochii în calculator, laptop și telefonul mobil. Acest obicei nu poate fi evitat în aceste zile, mai ales că pentru mulți e obligație de serviciu. Un procent uriaș de oameni care petrec 6-7 ore în fiecare zi în fața ecranelor prezintă dispoziția de a dezvolta presbiopie, un fenomen care se manifestă prin dificultatea de a vedea clar obiecte care sunt aproape de ochi.

Aceasta e determinată de scăderea puterii de acomodare a ochilor, iar unul din factorii favorizanți este utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice (calculator, tabletă, mobil).

Cel mai simplu exercițiu pentru relaxarea ochilor

Când muncești mult în fața calculatorului îți amintești, probabil, că trebuie să-ți îndrepți coloana vertebrală. Postura corectă la birou te poate scăpa de scolioză, o afecțiune tot mai des întâlnită în rândul tinerilor. Dar, nu numai spatele trebuie protejat, ci și ochii. Acest exercițiu pentru relaxarea ochilor e ușor de realizat și te va ajuta să-i protejezi de lumina dunătoare a ecranelor.

Se cheamă Regula 20-20-20 și presupune ca la fiecare 20 de minute să privești pentru 20 de secunde un obiect aflat la o distanță de aproximativ 20 de pași (circa 6 metri). Exercițiul acesta relaxează mușchii oculari pe care îi folosim atunci când ne concetrăm în fața calculatorului.

Totodată, e indicat să verifici starea de sănătate a ochilor tăi măcar o dată pe an. Din fericire, acum poți accesa o consultație gratuită oferită de medicul specialist, care îți va spune dacă ai sau nu nevoie de ochelari. Programează un consult gratuit completând acest FORMULAR!

Totodată, în urma controlului pe care îl vei face, optometristul îți va recomanda, cel mai probabil, niște ochelari cu filtru de protecție pentru calculator. Aceștia sunt buni deorece blochează lumina albastră nocivă cuprinsă între 450-500 nanometri (nm), reduce considerabil reflexiile și mărește contrastul pentru o vedere mai clară.

Be the first to comment on "Cel mai simplu exercițiu pentru relaxarea ochilor. Petreci mult timp în fața calculatorului?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.