Site icon Așa și pe dincólo

Pianistul Kirill Richter, creatorul imnului Cupei Mondiale de Fotbal 2018, concert la Palatul Bragadiru

Pianistul Kirill Richter interpretează un fragment muzical la pian

Share This:

Pianistul Kirill Richter, unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice, va susține un concert extraordinar la București. Evenimentul va avea loc pe 1 aprilie, la Palatul Bragadiru.

Tânărul compozitor și pianist Kirill Richter vine la București cu un spectacol emoționant, Sounds and Senses. Muzicianul va interpreta fragmente din albumul său de debut, Chronos, în cadrul unui concert susținut la Palatul Bragadiru. Sâmbătă, 1 aprilie, cu începere de la ora 19:00.  

Cunoscut publicului larg pentru realizarea tematicii muzicale a Cupei Mondiale de Fotbal din 2018, Kirill Richter creează muzică pentru televiziune, teatru, balet și cinema. La București va veni însoțit de violonista Alena Zinovieva și de violoncelistul Avgust Krepak, alături de care formează The Richter Trio.

În cadrul concertului de la Palatul Bragadiru, care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: Michigan 7, Ophelia, Chronos sau Dreamer. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul Teatrului Godot.

Categorii bilete:

Bilet simplu | 200 lei

Bilet Front Seat | 250 lei

Bilet The Palace Experience | 400 lei

Cine este pianistul Kirill Richter

Kirill Richter este unul dintre muzicienii remarcanți ai vremurilor noastre. În concertele sale, artistul ia genul muzicii clasice și îl transpune într-o atmosferă de club asemănătoare mai mult unui show acustic de muzică rock. Kirill Richter și-a creat un stil muzical personal, unic și complet diferit față de cel al muzicienilor clasici. Muzica lui este puternică, emoționantă, iar spectacolele sale sunt complexe și impresionante prin atmosfera pe care acesta o creează.

Fiind mai mult autodidact în materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film – a studiat fizica nucleară la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPHI, pentru ca apoi să urmeze studii de licență în design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire.

Talentul lui muzical era greu de ascuns, iar primul său concert a fost un real succes, încheiat cu aplauze la scenă deschisă pentru minute în șir.  Cariera lui Kirill Richter s-a dezvoltat rapid – în 2017 a ținut zeci de concerte, a început să scrie muzică pentru lungmetraje și scurtmetraje, a compus muzică pentru balet și teatru.

A devenit faimos în 2018 când a compus pentru Fox Sports tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York. Vezi VIDEO mai jos!

Cum a cucerit Kirill Richter publicul din întreaga lume

Pianistul s-a remarcat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg și a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, săli de spectacole și festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez Classical: NEXT, Festivalul Britanic The Great Escape, Festivalul M.Art din Tel Aviv,  Festivalul Origen din Elveția și Royal Albert Hall.

Kirill Richter creează, de asemenea, muzică pentru teatru, balet și partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrări ale sale și anume soundtrack-ul original pentru blockbusterul SF A Rough Draft, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko și muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky Jumpman au primit un numeroase premii internaționale.

Evenimentul principal al anului 2019 pentru Kirill Richter a fost lansarea albumului său de debut, Chronos, la care a lucrat timp de câțiva ani.

Acest album vorbește despre relația mea cu timpul. Cred că timpul apare în viața noastră în diferite stări ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub formă de gheață sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstractă a istoriei ca un vârtej de evenimente, sau reflecții asupra oportunităților pierdute și a multivarianței destinului uman, sau chiar percepția mitologică a timpului ca o creatură vie care este deschisă dialogului”, a dezvăluit compozitorul.

Cine e The Richter Trio

The Richter Trio, format din Kirill Richter, Alena Zinoveva și Avgust Krepak, a fost fondat în anul 2016. În acești ani, cei trei artiști au susținut împreună zeci de concerte și au avut parte de aplauze la scenă deschisă în săli precum Zaradye din Moscova, Festivalul Origen din Elveția sau Festivalul Reeperbahn din Hamburg, Germania.

Richter Trio a atras atenția unei noi generații de fani ai muzicii clasice prin abordarea lor teatrală și stilată a muzicii clasice.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului Godot, dar și pe platformele de ticketing MyStage.ro, Bilete.ro, Iabilet.ro, Eventbook.ro

*

Concertul Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter este organizat de Ars Gratia Regalia, în parteneriat cu Palatul Bragadiru, Teatrul Godot și The Great Hill Society Club.

Parteneri medi : Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Radio România Muzical, clasicradio.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, Bucureștii Vechi si Noi, urban.ro, i-concert.ro, emilicalinescu.eu, danbrumar.ro, Agenția de carte, România Pozitivă, I-Qool.ro

Exit mobile version