PNL București, atac sub centură la primarul Capitalei. De ce l-au demis liberalii pe Dan Ștefănel Marin

Dan Ștefănel Marin a fost desemnat primar interimar în 15 septembrie, în urma ședinței Consiliului General. Credit foto: Eduard Enea

Share This:

UPDATE: Dan Ștefănel Marin a fost demis de Consiliul General.

Liberalii din Consiliul General au susţinut că primarul interimar al Capitalei „trebuie să plece imediat pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureștiului”, susţinând că orice zi pe care Dan Ștefănel Marin o mai petrece la conducerea Primăriei Generale „înseamnă o întârziere în soluționarea problemelor existente”. Consilierii PNL care au inițiat proiectul de demitere îl acuză pe acesta că a întârziat nejustificat adoptarea bugetului RADET, „măsură minimală care să permită continuarea activității Regiei”, şi că nu a reușit să găsească o soluție în ceea ce privește corelarea prețului gigacaloriei reglementat de ANRSC și prețul pe care Primăria îl plătește Regiei.

Consilierul general Lucian Iliescu a spus că, în urmă cu două luni, când Ştefănel Marin a fost desemnat ca primar interimar, colegii din CGMB spuneau că este tânăr, energic şi trebuie sprijinit, iar afirmă că acesta nu mai este bun să ocupe funcţia, scrie Mediafax. Asta spune totul despre calitatea și onestitatea celor care populează această casă de nebuni care se cheamă Consiliul General.

Actualul primar general interimar, Dan Ștefănel Marin, a domnit doar două luni. Liberalii din Consiliul General au depus în ședința de azi un proiect de demitere a edilului general, pe motiv că nu s-a ținut de promisiuni. Conform acestora, Marin nu a reușit să strângă toate forțele din aparatul administrativ al Municipalității pentru a pune pe roate primăria în interesul bucureștenilor. „În urmă cu două luni, PNL a inițiat „Acordul pentru Bucureșteni”, o înțelegere politică având ca scop crearea cadrului necesar și a unui program de guvernare locală pe termen scurt, care să unească forțele politice implicate și să asigure funcționarea Primăriei și a tuturor serviciilor publice din subordinea sa, în perioada următoare. În acest document erau prevăzute măsuri concrete pentru buna funcționare a Primăriei, o serie de soluții pentru rezolvarea problemelor urgente ale Capitalei, precum și măsuri privind transparentizarea actului administrativ pentru recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile administrației locale. Această încredere a fost grav afectată în urma acuzelor referitoare la fapte de corupție pentru care Primarul Sorin Oprescu a fost trimis în judecată iar consilierul său a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar și în urma onor fapte de corupție comise de funcționari publici angajați ai municipalității”, spun reprezentanții PNL București, care arată că de promisiunile de acum două luni s-a ales praful.

PNL și reprezentanții săi în Consiliul General au urmărit pas cu pas implementarea acestui acord, au făcut propuneri concrete și au avut inițiative în Consiliul General privind punctele cuprinse în document. Cu toate acestea, Primarul Interimar „garantat” de UNPR, Ștefănel Dan Marin, refuză să țină cont de propuneri, refuză să aplice măsurile pe care și le-a asumat prin Acordul pentru Bucureșteni și, cel mai grav, refuză să ia măsuri concrete și urgente ce se impun pentru rezolvarea problemelor Bucureștiului. Primăria Capitalei a rămas în continuare o instituție prinsă în trecut, greoaie, închisă, lipsită de transparență și incapabilă să ofere soluții concrete. Consilierii Generali PNL vor iniția în cadrul ședinței CGMB de azi, 24 noiembrie a.c, un proiect de Hotărâre privind schimbarea viceprimarului și implicit a Primarului General Interimar. Consilierii PNL fac apel la toate forțele politice din CGMB să se alăture acestui demers”, au concluzionează cei de la PNL.

Dacă n-ai știi ce hram poartă cei de la PNL, declarațiile de mai devreme te-ar umple de lacrimi, la propriu. Acum, însă, nu te pot umple decât de spume. Să le amintească cineva celor de la PNL că atunci când Sorin Oprescu a fost lăsat fără job de DNA, fiind suspendat din funcție, omul lor din conducerea primăriei, viceprimarul Cornel Pieptea, a refuzat să-și asume funcția de edil general interimar. Gestul PNL de a nu-și asuma continuarea proiectelor lăsate în coadă de pește de Oprescu a fost unul cât se poate de laș. Așa că i-a lăsat pe alții să rezolve problemele grave ale orașului (lipsa căldurii în Capitală, bugetul RADET neaprobat, pregătirile pentru deszăpezire) și să ia toate castanele de la bucureșteni în această perioadă tulbure post-Oprescu. În acest timp, liberalii și-au construit (și continuă să o facă), pe spinarea eșecurilor actualului primar general, o imagine de „eliberatori” și salvatori ai Bucureștiului. Liberalii nu tânjesc acum după Primăria Generală, motiv pentru care nu-și vor asuma nici de această dată postul de primar general. Îi vor lăsa pe alții să-și rupă gâtul până la alegerile din iunie 2016, când se vor prezenta drept „singura alternativă” pentru un București civilizat și european. Îi crede cineva? Poate că da.

Clickshop.ro

Be the first to comment on "PNL București, atac sub centură la primarul Capitalei. De ce l-au demis liberalii pe Dan Ștefănel Marin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.