Ponturi de weekend. Începe festivalul de teatru pentru copii „Amintiri din copilărie”

Festivalul are loc în Parcul Kiseleff, în perioada 12-14 iunie. Sursa foto: teatrulioncreanga.ro

Share This:

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă duc la cel mai tare festival de teatru pentru copii, „Amintiri din copilărie”, care se află la a doua ediție în București. O dată, pentru că am copil (no, bine!), apoi pentru că îmi lipsesc jocurile copilăriei. Dacă nu știi cum să-ți petreci weekend-ul 12 – 14 iunie, ei bine iată câteva motive pentru care trebuie musai să-ți iei odrasla și să ieși în Parcul Kiseleff.

Sursa foto: teatrulioncreanga.ro
Sursa foto: teatrulioncreanga.ro

Teatrul „Ion Creangă” din capitală organizează, pentru a doua oară, îndrăgitul festival interactiv „Amintiri din copilărie”. Deși ai fi tentat să crezi că e doar pentru copii, vei fi uimit să afli cât de mult se adresează adulților. E un puzzle de povești nemuritoare, pe care ți le vei reaminti și tu, ca adult.

Gazda evenimentului va fi Parcul Kiseleff, care se va schimba complet în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, astfel încât atmosfera basmelor din cărți să fie mai aproape de cei mici și de cei mari. Pe copii îi așteaptă spectacole de teatru interactive, adică ei vor face schimb de roluri cu actorii, nu vor fi țintuiți în niște scaune din plastic până mor de plictiseală.

Cei care aveți copii știți la ce mă refer. O trupă de percuționiști din Germania, Groove Onkles, va veni să cânte la tomberoane și la găleți din plastic, împreună cu copiii. În primii ani de viață copiii nici nu sunt pretențioși când vine vorba de instrumentele de percuție, ei mulțumindu-se cu o oală din bucătărie ori cu o sticlă de plastic, în care lovesc ca-n draci cu lingura de lemn.

Sursa foto: teatrulioncreanga.ro
Sursa foto: teatrulioncreanga.ro

Pentru copiii mari, care n-au probleme în a merge singuri pe bicicletă ori pe trotinetă, organizatorii au pregătit un curs de „îmblânzit” placa de skate. Trainerii și cei mici vor face demonstrații și trick-uri, vor învăța să-și păstreze echilibrul și să cadă fără a se răni. Nu puteți rata demonstrațiile și lecțiile de balet, demonstrații de karate, dar și un atelier de jonglerii realizat de școala de circ „Funny Circus”.

Casa cărții
Casa cărții

În toate cele trei zile ale festivalului, copiii vor avea acces la ateliere de actorie, de origami și de mandale florale. Accesul la acest eveniment este gratuit, singurul spectacol la care intrarea se plătește este „Cartierul poveștilor”, un show de teatru interactiv, realizat cu sprijinul Amabasadei Statului Israel la București. Spectacolul, prezentat în premieră în cadrul festivalului, aduce în atenția celor mici povești, mituri și situații familiare, abordate altfel. Totul se desfășoară în interiorul a cinci căsuțe fanstastice, unde copiii sunt invitați să joace atât rol de spectatori, cât și rol de actori. Biletele costă 30 de lei/persoană și se găsesc la intrarea în „cartierul poveștilor”.

Casa lui Dumnezeu
Casa lui Dumnezeu
2014. Parada teatrelor. Sursa foto: teatrulioncreanga.ro
2014. Parada teatrelor. Sursa foto: teatrulioncreanga.ro

Duminică, începând cu ora 11.00, va avea loc un eveniment de la care cei mici nu ar trebui să lipsească: parada celor mai spectuloase personaje fantastice. Ele vor defila pe Șos. Kiseleff, de la intersecția cu strada Docenților, până la Piața Victoriei. Alături de trupa Teatrului „Ion Creangă” vor defila actori ai altor teatre pentru copii, reprezentanți ai centrelor culturale, prichindei de grădiniță, școli și cluburi sportive, prinți și prințese, zâne și Ilene Cosânzene. Mașinile de epocă, acrobații pe catalige, dragonii, mimii și statuile vivante vor transforma strada într-un uriaș carusel, acompaniați de Groove Onkels, din Germania, și Clown Band, din Italia.

Iată tot programul evenimentului.

Be the first to comment on "Ponturi de weekend. Începe festivalul de teatru pentru copii „Amintiri din copilărie”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.