Poșta Română nu mai vrea să încaseze factura Enel. Ce alte metode de plată ai

Credit foto: Poșta Română

Share This:

Furnizorul de electricite Enel a anunțat că, din 20 septembrie, abonații nu-și mai pot plăti facturile în numerar la oficiile Poștei Române. Factura Enel se poate achita la partenerii bancari, online sau cu cardul. Acordul de colaborare dintre Enel Energie și Enel Energie Muntenia cu Poșta Română a fost anulat. Reprezentanții Enel spun că decizia a aparținut exclusiv principalului furnizor de servicii de curierat din România. Conform acestora, contractul cu Poșta Română a expirat, iar compania nu a mai dorit prelungirea lui.

Din 20 septembrie (marți), abonații vor putea achita factura Enel Energie și Enel Energie Muntenia la o serie de instituții bancare partenere; ATM-uri și în rețelele de terminale de plată Pay Point și Payzone; prin debit direct, plată online în contul MyEnel sau din aplicația pentru telefonul mobil; transfer bancar. Mai multe detalii despre toți partenerii comerciali și bancari care acceptă factura Enel găsiți AICI.

Cum mai poți plăti facturile la Poștă, pe bani

Poşta Română a creat un nou produs pentru toți cei care vor să-și plătească facturile în numerar. Societatea a lansat mandatul poştal Încasare facturi, însă pentru plata unei facturi trebuie să achitați tariful unic de 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii.

Clienţii Poştei Române vor putea plăti facturile la utilităţi către principalii furnizori de căldură, electricitate, telefonie şi internet, în oficiile din toată ţara. Produsul constă într-o aplicaţie care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghişeu, oficiantul o scanează şi încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicaţie: nume, prenume şi cod client. Banii ajung în contul furnizorului de utilităţi în termen de 5 zile de la data depunerii banilor la oficiul poştal.

Lansarea acestui produs se încadrează în strategia operatorului naţional de servicii poştale de diversificare a portofoliului, având ca obiectiv creşterea veniturilor Poştei Române. Tariful aferent mandatului poştal încasare facturi face din acest produs unul extrem de competitiv”, a declarat Irina Purcaru, Directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale.

Citește și:

Te-ai mutat în casă nouă? Cum treci contractul de electricitate pe numele tău

Cât de ieftin e abonamentul E-Light de la Enel față de cel monom cu rezervare
Be the first to comment on "Poșta Română nu mai vrea să încaseze factura Enel. Ce alte metode de plată ai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.