Primăria sectorului 1 va construi un spital nou. La început am crezut că e o glumă

Share This:

Autoritatea locală din sectorul 1 al Capitalei se pregătește să investească masiv într-un spital nou. Unitatea medicală va fi construită la periferia de nord a orașului, pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10. Terenul de 4,4 hectare identificat de primărie e situat chiar gard în gard cu Restaurantul „Doi cocoși”. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 1, Daniel Tudorache. Deocamdată nu se cunosc costurile de realizare a acestei unități spitalicești, nici dimensiunile ei.

E o zonă verde, cu deschidere mare la stradă, foarte ușor accesibilă. În perioada următoare voi declanșa, împreună cu Primăria Capitalei, toate procedurile pentru a putea să intrăm în linie dreaptă cu acest proiect. Voi demara un concurs internațional de arhitectură și voi chema la licitații constructori cu experiență în ridicarea spitalelor. Voi face totul pentru ca spitalul să fie gata în acest mandat”, a spus edilul.

Acest spital nou va fi unul municipal, care va asigura servicii medicale pentru toți bucureștenii. Pe lângă știrea propriu-zisă, mai voiam să menționez un aspect al problemei. Edilii de la sectorul 1 au întocmit chiar și un plan al viitoarei construcții. Inițial, am crezut că e o glumă proastă, apoi mi-am dat seama că atât au putut face într-un timp atât de scurt. „Planul” în cauză este un desen realizat cu carioca pe un plan urbanistic zonal existent. În mijlocul zonei identificate, tot cu carioca, a fost desenat un corp de clădire, care aduce mai mult a bloc, decât a spital. Iată planul!

Credit foto: Primăria sectorului 1

Credit foto: Primăria sectorului 1

Trecând peste ironii (nu m-am putut abține), ideea construirii unui spital nou este una lăudabilă. Ar fi primul spital de stat ridicat din temelii în ultimii 26 de ani, la care au acces toți locuitorii Bucureștiului. Edilii sectorului 1 au identificat, însă, o problemă după construirea acestei unități. Criza de personal medical va lovi și în demersul autorității locale.
Edilul sectorului 1 a cerut oficialilor Ministerului Sănătății să asigure personal medical de specialitate după inaugurare. În ciuda slabelor rezultate din ultimii ani, cele două instituții își propun ceva greu de atins. Să-i convingă pe medicii români plecați în străinătate să se întoarcă în țară, să lucreze într-un spital nou. În plus, spitalul ar urma să funcționeze ca un centru universitar pentru studenții universităților de medicină și medicii rezidenți.

Vreau să construim, în zona de nord a Bucureștiului, un ansamblu de locuințe de serviciu care să fie închiriate întregului personal medical la prețuri modice”, a mai declarat primarul Dan Tudorache.

Iată mai jos o hartă reală, din care puteți vedea exact unde vor edilii sectorului 1 să ridice acest spital nou!

spiltal sectorul 1

Be the first to comment on "Primăria sectorului 1 va construi un spital nou. La început am crezut că e o glumă"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.