Primul român mort de coronavirus. MAE a confirmat informația

Credit foto: geralt/Pixabay.com

Share This:

Pandemia de coronavirus a făcut prima victimă în rândul cetățenilor români. Primul român decedat din caiza coronavirus locuiește în Italia, iar Ministerul Afecerilor Externe (MAE) a confirmat informația.

„În contextul informațiilor din massmedia care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, se arată într-un comunicat al Miniterului Afacerilor Externe.

Autoritățile române au primit înștiințarea de la autoritățile italiene, care au precizat că românul avea și alte probleme medicale.

Citește și: De la „Moartea neagră” la coronavirus – cele mai devastatoare maladii din istoria omenirii

Primul român decedat de coronavirus este o femeie de 80 de ani, din Borșa (Maramureș), scrie Libertatea. Femeia plecase în Italia împreună cu sora ei de 75 de ani, care trebuia să urmeze un tratament.

Femeia bolnavă s-a stins din cauza afecțiunilor ei, iar sora sa, de 80 de ani, s-a infectat cu noul coronavirus. Decesul ei a fost confirmat de primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș, scrie sursa citată.

Pandemia de coronavirus a afectat până acum 99 de români, în țară. Dintre aceștia 4 au fost confirmați doar în ultimele 24 de ore.

Primul politician român confirmat cu coronavirus este un senator PNL de Constanța, care și-a băgat în carantină zeci de colegi de partid, membrii guvernului și pe premierul desemnat Ludovic Orban.

Be the first to comment on "Primul român mort de coronavirus. MAE a confirmat informația"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.