Profesoara pe care o urăsc toți părinții. Ce a putut spune despre copii

Patricia MacCormack. Credit foto: The Institute of Art and Ideas/YouTube

Share This:

Sistemele de învățământ din toată lumea caută oameni dedicați meseriei lor, buni pedagogi și psihologi pricepuți în relația cu elevii. O profesoară de filosofie din Marea Britanie a stârnit furia părinților, care nu o consideră demnă de a lucra cu copiii.

Patricia MacCormack predă la Universitatea Anglia Ruskin din Marea Britanie și este unul dintre cei mai antipatici profesori din Regat. Femeia, specializată în filosofie, a scandalizat pe toată lumea cu teoriile ei extremiste, printre care și cea a antinatalității.

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să ai un copil. Iar acesta este un tabu despre care nimeni nu vrea să vorbească”, spune profesoara într-un interviu acordat Yahoo Lifestyle.

Patricia MacCormack vorbește și în cea mai recentă carte a ei, The Ahuman Manifesto, despre suprapopularea planetei ca despre cauza principală a degradării vieții umane. Ea consideră că mai mulți oameni pe Pământ nu vor face altceva decât să genereze mai multe emisii nocive.

MacCormack citează un studiu realizat în 2009, potrivit căruia dioxidul de carbon pe care un copil îl va lăsa „moștenire” urmașilor săi poate genera o cantitate de 20 de ori mai mare de gaze cu efect de seră decât ar salva un om care conduce o mașină electrică.

Citește și: Când știi că ai nevoie de ochelari? Programează o consultație gratuită ca să afli!

Profesoara de filosofie l-a citat până și pe Prințul Harry care spunea recent că el și Maghan Markle vor avea „cel mult doi copii”, de dragul planetei. „Suntem singura specie de pe planetă care consideră că acest loc ne aparține nouă, și doar nouă”, a mai spun MacCormack.

A primit amenințări cu moartea

Patricia MacCormack a dezvăluit că de când a lansat cartea a primit sute de mesaje malițioase și amenințări cu moartea.

Eu nu fac decât să le spun oamenilor să nu se mai reproducă, iar acest lucru se traduce imediat într-un act de violență. Cumva, îmi doresc să ucid copii, ceea ce este ridicol. Cumva, susțin eugenia (ameliorarea genetică a indivizilor – n. red.) sau un soi de control etnic al populației”, a mai spus profesoara pentru sursa citată.

Un lucru similar l-a propus și un primar de la noi, dacă mai țineți minte. Dorin Florea, edilul municipiului Târgu Mureș, a avut ideea creață ca statul să decidă cine are dreptul să facă copii.

Țiganii sunt o problemă serioasă a României”, spunea primarul, care a fost repede turnat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Edilul a fost amendat de CNCD cu 10.000 de lei, după ce afirmațiile lui au fost considerate rasiste.

Voi ce ziceți? Este nevoie de un control al populației după aceste criterii? Ați putea trăi cu gândul că ați interzis dreptul la viață?

Te-ar putea interesa și:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.