Programul de guvernare al PSD te va face să-ți dorești să te întorci în România

Share This:

Îmi place poezia, dar nu am citit niciodată ceva mai poetic decât oferta politică a PSD. Programul de guvernare lansat de Liviu Dragnea și ai săi te va face să-ți dorești să nu mai pleci vreodată din România. Iar dacă te afli deja printre străini, atunci vei face coadă la graniță să te întorci în țară. Asta doar dacă tot ce au pus pesediștii pe hârtie nu se dovedește a fi un mare bullshit. Hai să vedem cum vom prospera din 2017, anul în care ar trebui să îndrăznești să crezi din nou în România.

Ca un partid de stânga ce se respectă, PSD vine cu o serie de facilități, ajutoare, scutiri de taxe, majorări de pensii și salarii umflate. Ce m-a șocat de-a dreptul este noua viziune legată de impozitarea veniturilor. De fapt, mai multe categorii sociale vor fi scutite complet de impozite pe venituri, după cum arată programul de guvernare al PSD. Oameni buni, dacă PSD și ALDE vor forma Guvernul, ceea ce e mai mult decât probabil, nu vom mai plăti nici un leu cu titlu de impozit pentru salariile mai mici sau egale cu 2.000 de lei/lună (din 2018). Pentru venituri de peste 2.000 de lei lunar, impozitul se reduce, de la 16% la 10%.
Pensionarii sunt cei mai mari beneficiari ai politicii de „relaxare” fiscală, fiindcă vor avea impozit zero în cazul pensiilor mai mici sau egale cu 2.000 de lei. În același timp, vârstnicii nu vor mai plăti contribuții de sănătate în vecii vecilor. Serviciile medicale de care au nevoie pensionarii vor fi suportate, cum altfel, din veniturile celor care muncesc și produc în această țară.

Cum vrea PSD să te convingă să te întorci în țară

Oamenilor le plac cifrele. La fel și celor de la PSD. Astfel că au inclus o groază în programul de guvernare. Dacă nu știai, unul din cinci tineri cu vârsta între 15 și 29 de ani nu merge nici la școală, nici la serviciu. Peste 794.000 de tineri români sunt săraci lipiți, iar 70% din tinerii români nu-și permit un credit pentru locuință. De aia pleci și tu peste hotare, nu de bine ce îți e. Dar, stai! Răsare soarele și pe strada ta. Iată ce-ți propune PSD ca să nu te mai umilești printre străini! Dacă te-ai școlit acolo, foarte bine, acum e timpul să revii în țară fiindcă – doamnelor și domnilor! – ai locul de muncă asigurat. Ca pe vremea lui Ceașcă, după facultate primeai repartiție în fabricile ori institutele statului. Astfel, va fi creat programul „Primul salariu”, care îți garantează o leafă de încadrare de 2.500 de lei brut, în primii trei ani de muncă.

Și angajatorul e recompensat în cadrul acestui program, cu subvenționarea a 50% din cheltuielile sale cu tine (impozite), pe durata celor trei ani. Marfă, nu? Și când te cândești că, poate, nici măcar n-ai fost la vot. Sau ai pus ștampila pe „ăilalți”. 🙂

Vorbeam de cifre. Iată încă unele, pe care cei de la PSD le-au inclus în programul de guvernare. Cică 99 din 100 de tineri români nu intenționează să-și deschidă o afacere în țara lor. Motivul? Nu cred că vor trece de primul an, care e cel mai greu. Ca să nu mai vorbim că nu au cu ce să demareze o afacere, cât de mică. Dar, v-ați prins, în programul de guvernare al PSD există soluții și pentru asta. Guvernul pe care îl va forma PSD îți promite că îți va da bani (până la 200.000 de lei) să pui pe picioare o afacere în țara ta, după ce te întorci din străinătate. Dacă ai învățat ceva în afară, poți veni să investești în agricultură, în industria textilă și de prelucrare a lemnului, în industrii creative, în turism și procesare de alimente și băuturi, ba chiar și în tehnologii ale viitorului. În proiectul social-democraților se vorbește de finanțarea a 10.000 de afaceri mici în fiecare an. Parcă și văd cozile în vamă, cu români care vor să vină să aplice pentru un start-up. Dar, cine știe?

Dacă, totuși, te decizi, află că în țară te așteaptă  gratuitate la înființarea unei societăți comerciale, capital social obligatoriu în valoare de un leu, înființarea unei firme într-o zi, e-semnătură și cont bancar gratuite. Adică, plătite de stat, că doar n-o să-ți facă băncile asemenea concesii.
În programul de guvernare al PSD mai sunt o sumedenie de facilități fiscale pregătite pentru cei care vor să se întoarcă acasă. Mai menționez doar subvenționarea chiriei și utilităților din gospodărie (75% din costuri) pentru fiecare român care își găsește un loc de muncă într-o localitate aflată la o distanță de cel puțin 50 km de cea de domiciliu. Cum să nu te întorci în România, în condițiile astea? Dacă vrei mai multe detalii despre planul PSD, găsești aici programul de guvernare. Dacă vrei să înjuri pe cineva, știi pe cine trebuie să-ți verși năduful. Dar nu aștepta să treacă patru ani pentru asta.

Citește și:

Se lansează programul Eco-turism. Dă statul undă verde mârlăniei în ariile naturale protejate?

Be the first to comment on "Programul de guvernare al PSD te va face să-ți dorești să te întorci în România"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.