PSD, probleme în Sectorul 1. Cum sabotează PNL și USR proiectele primăriei

Clotilde Armand a consilier USR la Sectorul 1. Credit foto: Clotilde Armand/Facebook

Share This:

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, reclamă o opoziție inexplicabilă a consilierilor PNL și USR în demararea unor proiecte vitale pentru comunitatea locală. Proiectele primăriei care vizează alocarea de fonduri pentru grădinițe, pentru tabere gratuite destinate copiilor din sector, dar și pentru finanțarea rabilitării termice a caselor au fost sabotate de reprezentanții partidelor de dreapta.

PNL și USR formează majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 1, ceea ce le conferă avantajul de a se pune de-a curmezișul la orice inițiativă a celor de la putere. Proiectele primăriei care au fost blocate în ședința de consiliu de vineri, 30 iunie, sunt:

Nu au fost acceptate alocările bugetare pentru finanțarea activităților și a hranei pentru cele cinci grădinițe deschise pe timp de vară;

A fost respins programul pilot pentru începerea reabilitării termice a caselor;

S-a respins proiectul prin care primăria putea organiza excursii și tabere pentru copiii din Sectorul 1;

S-a blocat construirea unui corp nou de cladire pentru Școala nr. 12 Herăstrău, prin respingerea transferului unui teren între Administrația Piețelor și cea a școlilor din Sectorul 1;

Nu s-a acceptat înființarea unei comisii care să analizeze posibilitatea înființării unei entități unice a Clubului de Fotbal Rapid București.
Astăzi, în Consiliul Local, politicianismul a fost mai presus de interesul cetățenilor. Consilierii PNL și cei ai USR au înlocuit argumentele logice cu pretexte și au blocat proiecte importante pentru oameni. Atrag atenția că la primărie trebuie să se facă mai multă administrație și mult mai puțină politică, iar sabotarea inițiativelor bune pentru oameni nu aduce lauda șefilor de partid. De aceea, sunt hotărât să sancționez public orice derapaj al consilierilor care pun interesul de partid înaintea obligației de a lucra și de a vota pentru binele comunității“, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, are o opoziție dură din partea USR și PNL. Credit foto: Dan Tudorache/ Facebook

În replică, USR, prin vocea consilierului Clotilde Armand, susține că a avut motive întemeiate să refuze proiectele primăriei. În ceea ce privește refuzul de a aproba alocările financiare necesare asigurării hranei copiilor din grădinițele deschise pe timp de vară, Armand susține că acești bani au, de fapt, altă destinație: „Vom face un live despre acest subiect în care explicăm în detaliu unde ajung acești bani de fapt”, a scris consilierul USR pe Facebook.

„La proiectul pentru începerea reabilitării termice a caselor am votat abţinere deoarece din punct de vedere tehnic nu se poate realiza aşa ceva în condiţii de eficienţă constructivă şi de preţ. Este extrem de greu, dacă nu imposibil, să acţionezi unitar în acest caz datorită particularităţilor din teren: foarte multe case sunt alipite la calcan (în cazul străzilor paralele) sau formează un front continuu în cadrul aceleiaşi străzi. Au regimuri de înălţime diferite, materiale de construcţie diferite, spaţii de acces care în multe cazuri nu permit montarea schelelor.
Soluţia pe care noi am propus-o, a fost ca proprietarii să-şi efectueze lucrările în regie proprie (în baza unui barem de cheltuieli stabilit în funcție de parametrii construcţiei), iar acestea să fie suportate de către primărie printr-o modalitate agreată în Consiliul Local (deducere din impozit, finanţare, etc).
Altfel, va fi o altă cheltuire inutilă de bani pe firme prietene şi materiale de proastă calitate, cu rezultatele mai mult decât nesatisfăcătoare.
allbeauty.ro%20
Proiectul pentru excursii şi tabere pentru copiii din Sectorul 1 propus de Direcţia de Cultură se suprapune prin termenii şi condiţiile de participare peste un proiect asemănător propus de PSD în luna martie şi pe care l-am aprobat atunci.
Este un alt proiect populist menit să cheltuie banii inutil.

Referitor la terenul care trebuie să se întoarcă la Școala 12: este o minciună sfruntată că am blocat acest proiect deoarece l-am propus ca amendament la aprobarea bugetului pe 2017 și a fost iniţiat și trimis primăriei de către USR în luna aprilie, intrând pe Ordinea de Zi a şedinţei din 30 mai. Atunci, Direcția de Investiții ne-a solicitat să-l retragem de pe Ordinea de Zi deoarece nu aveau, chipurile, măsurătorile cadastrale făcute. L-am retras și am primit asigurarea că va fi repus pe Ordinea de Zi a şedinţei următoare.

Atât doar că astăzi, proiectul USR a fost înlocuit cu un proiect al PSD care „ciuntește” terenul școlii. Dacă noi ceream reîntoarcerea la Școala 12 a întregii suprafeţe de teren, 2.611 mp, luate în 2003 şi dată la Administrația Pieţelor, proiectul PSD vrea să dea înapoi şcolii doar 1.571 mp, motivând că restul suprafeței este ocupată de clădirea pieţei care nu a fost amortizată. Iar această clădire a fost construită pe un teren trecut în folosință temporară la Administrația Pieţelor doar pentru perioada în care şcoala nu avea nevoie de el pentru desfășurarea procesului de învățământ. Acum când şcoala are nevoie de acel teren pentru construirea unor corpuri noi, PSD vrea să dea mai puţin cu aproximativ 1.000 mp!
Mai mult decât atât, proiectul a fost retras de pe Ordinea de Zi la iniţiativa PSD, nicidecum a noastră!!! Este hilar să afirmi că noi, ca iniţiatori ai acestui proiect, am vrut să-l blocăm”, a comentat Clotilde Armand.
USR consideră proiectele primăriei cel puțin dubioase, unele dintre ele fiind introduce pe ordinea de zi fără a putea fi documentate de consilieri.

„Clubul Rapid este adevăratul “măr al discordiei” băgat pe Ordinea de Zi Suplimentară în această dimineaţă la ora 8.06 şi având doar o expunere de motive fără a avea proiectul de hotărâre şi fără a se justifica graba excesivă pentru aprobarea lui. Miza fiind foarte mare, am cerut răgaz până la următoarea şedinţă pentru a putea studia toate actele şi pentru ne putea forma o opinie pertinentă și documentată. În plus, având în vedere problemele legale şi patrimoniale de la clubul FC. Rapid, este absolut necesar să discutăm cu toţi factorii implicaţi în această acţiune, inclusiv cu lichidatorul judiciar.
Nu vrem să se mai întâmple, ca şi până acum, ca acest club simbol al fotbalului românesc să fie iarăşi obiectul unor acţiuni mercantile dubioase”, a declarat Clotilde Armand.

Citește și:

La câți bani renunță franțuzoaica Clotilde Armand pentru a deveni primar în Sectorul 1Be the first to comment on "PSD, probleme în Sectorul 1. Cum sabotează PNL și USR proiectele primăriei"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.