Rareș Mănescu, primarul care fuge de alegătorii săi

Rareș Mănescu, un om politic scump la vedere chiar și pentru colegii de partid, invizibil în sectorul pe care îl conduce. Credit foto: Eduard Enea

Share This:

Niciodată nu m-am rugat de un om politic sau de orice alt soi să-i iau un interviu. De data aceasta, însă, cred că am depășit limita insistând pe lângă primarul inexistent al sectorului 6, Rareș Mănescu, să accepte o întâlnire față în față. Nu pentru a vedea cât de frumos și deștept este (nu mă îndoiesc că așa e), ci pentru a realiza primul meu interviu cu dumnealui, în calitatea mea de jurnalist acreditat pe lângă instituția pe care o păstorește. Aveam un purcoi de întrebări pentru el, cele mai multe inspirate de cei care dintr-un accident cumplit al sorții locuiesc în acest sector. Consilierii săi, personali sau de presă, mi-au transmis că șeful lor e foarte ocupat să conducă sectorul, că are agenda extrem de încărcată pentru a putea răspunde solicitării de interviu. Astfel, s-a dus naibii încercarea mea de a demonstra că acest primar chiar există, că nu a fugit din țară sau, mai rău, că n-a dat ortul popii.

Rareș Mănescu, acest mitic cu apucături de grof, spilcut peste măsură într-un sector sărac lipit, a ales să refuze să răspundă la niște întrebări de bun simț care se află pe buzele multor bucureșteni din sectorul 6. Din 2012 și până acum, acestea s-au transformat în sudălmi, dar primarului nici că-i pasă. Consilierii lui mi-au sugerat să formulez niște întrebări, la care edilul să-mi răspundă în scris. Nici tehnica asta nu a funcționat, reacția pe care am primit-o până acum a fost că „încă se lucrează la răspunsuri”. Îl și văd pe primar cum stă cu dicționarul în față, cu vrafurile de documente în față și cu întreaga echipă de al primărie încercând să găsească tâlcul unor întrebări simple precum: „De ce vi se spune primarul care nu este?”, „De ce ați deschis Parcul Drumul Taberei atât de târziu?”, „Din ce motiv a fost majorat tariful de închiriere a locurilor de parcare de tip SmartParking?”, „De ce nu mai candidați pentru un nou mandat?”. Răspunsul la ultima întrebare e, poate, evident. Și-or fi dat seama și colegii de partid cât de varză ați fost ca primar și ce prăpăd lăsați în urmă. Personal, cred că oricine vine de la PNL are mari probleme de credibilitate în fața electoratului, care s-a lămurit cum stă treaba cu un liberal la conducerea primăriei. A propos de condidatul PNL la sectorul 6. După cum toată lumea care stă în sector știe, acesta este Răzvan Mironescu, deputat în colegiul uninominal 26, vicelider al Grupului Parlamentar al PNL, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților și un om mult mai prezent în sector decât primarul Mănescu însuși. De ce spun asta? Pentru că domnul Mironescu este nelipsit de la evenimentele organizate de Primăria Sectorului 6, chiar și atunci când Rareș Mănescu lipsește. Asta se traduce doar în două feluri: Mănescu îi pregătește terenul lui Mironescu la primărie (cu mult înainte de începerea campaniei electorale) sau primarul Mănescu chiar nu mai este (Doamne, ferește! L-o fi răpit cineva sau bolește pe vreun pat de spital).

oneprinting.ro

Luni 19 octombrie, Primăria Sectorului 6 a inaugurat o nouă grădiniță pentru prichindeii din sector, „Albinuțele”, situată în incinta Școlii Generale nr. 142 din Militari. În mandatul lui Rareș Mănescu sporirea locurilor în grădinițe a fost o prioritate, ceea ce s-a văzut prin inaugurarea altor două în decursul anilor: Grădiniţa „Dumbrava Minunilor” (în incinta Şcolii Generale Nr. 198) şi Grădinița „Colţ de Rai” (la Şcoala Generală Nr. 311). Uau, trei grădinițe într-un mandat! Genial! Cu ocazia lansării „Albinuțelor”, primarul Rareș Mănescu a vorbit de entuziasmul cadrelor didactice, despre bucurie și optimism.

“Când vorbim despre cei 7 ani de acasă ne referim la educaţia pe care copilul o primeşte de la părinţi, la formarea personalităţii şi a comportamentului copilului până merge la şcoală, uitând de importanţa grădiniţelor. Sunt mulţumit că am reuşit să ducem la bun sfârşit acest proiect al unei noi grădiniţe, atât de necesar comunităţii. Sunt convins că echipa de cadre didactice ale Grădiniţei «Albinuţele» va insufla copiilor entuziasm, hărnicie şi bucuria de a învăţa lucruri noi”, a declarat primarul Rareş Mănescu.

Foarte frumos, însă, oameni buni, primarul Mănescu nu a fost la eveniment, ci a a trasmis aceste gânduri profunde prin intermediul unui comunicat de presă. În locul lui s-a dus cel căruia speră să-i lase moștenire fotoliul de la primărie. Ați ghicit, e vorba de Răzvan Mironescu!, care n-a declarat nimic oficial, ci doar s-a lăsat fotografiat, să-l vadă poporul că el e cel care va continua mărețele proiecte ale predecesorului său liberal.

Răzvan Mironescu, această mironosiță a Sectorului 6, plimbată din biserică în biserică pentru a fi admirată de popor.

Răzvan Mironescu, această mironosiță a Sectorului 6, plimbată din biserică în biserică pentru a fi admirată de popor.

 

Copiii de la grădiniță au pus pariuri pentru a afla cine e adevăratul primar din sector

Copiii de la grădiniță au pus pariuri pentru a afla cine e adevăratul primar din sector

 

3 Comments on "Rareș Mănescu, primarul care fuge de alegătorii săi"

  1. ValentinaMoldoveanu | 21 octombrie 2015 at 20:38 | Răspunde

    Iata ca am citit un text prea captivant redactat intr-un mod dificil de aflat in internetul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, atunci fixati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu intarzia sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

  2. Blestem ziua in care l-am ales pe acest mincinos,care ne-a lasat in izbanda, in pustietate, ne-a facut cum a vrut el, dar din greseli se invata, Dumnezeu nu doarme. Sper sa nu repetam greseala si cu mincinosul celalalt „Mironescu”. 2 hoti,care nu stiu cum sa ne mai minta pe fata, care nu ii mai satura Dumnezeu..

  3. Niste hoti sa le fie rusine nu au facut nimic se gandesc doar cum sa fure si cum sa bage mai mult in buzunaru lor….data viitoare cand vor fi alegerile ar trebuii sa ne gandim de doua ori inainte ca sa nu se faca aceeasi greseala.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.