Războiul din Ucraina, văzut prin ochii artistului Cyril Käppeli (Cee-Roo)

Compilație de imagini care arată suferința oamenilor din Ucraina, cauzată de războiul demarat de Rusia
Credit foto: YouTube Cee-Roo

Share This:

Dacă ai crezut că nu există suferință mai mare decât a ta, e timpul să-ți îndrepți ochii spre țara de lângă noi. Războiul din Ucraina este cât se poate de real și a dat naștere unei tragedii de proporții colosale. Artistul elvețian Cyril Käppeli (Cee-Roo) a reușit, ca nimeni altul până acum, să surprindă drama poporului ucrainean în imagini care îți fac pielea de găină.

Cei care se întreabă care este situația din Ucraina acum o pot vedea, auzi și simți prin ochii și talentul lui Cyril Käppeli. Tânărul artist vizual din Biel, Elveția, a cuprins într-un videoclip de trei minute și jumătate tot ce trebuie să știi despre suferința celor prinși la mijloc în acest război nemilos.

Războiul din Ucraina este aici, la granițele României, iar asta ar trebui să te doară la fel de mult cum îi doare pe cei care și-au părăsit viața de acasă pentru o pribegie amară. Conflictul Rusia Ucraina nu te poate lăsa rece, fiindcă este o confruntare aprigă între tiranie și neobosita dorință de libertate. Vezi VIDEO-ul mai jos!

Războiul din Ucraina, auzit și simțit de Cee-Roo

Cyril Käppeli a cules o sumedenie de imagini video disponibile online și a creat un videoclip copleșitor. Când toată lumea așteaptă știri din Ucraina, munca lui îți arată, fără tăgadă, distrugerile provocate de atacurile nemiloase ale Armatei ruse. Rusia atacă Ucraina cu toate armele convenționale pe care le are la dispoziție, provocând pagube incomensurabile și pierderi de vieți omenești.

Artistul digital elvețian și-a intitulat clipul Sounds of War (Sunetele războiului). Lucrarea face parte dintr-o serie extinsă de proiecte video care surprind drama umană pe întreg globul. Cee-Roo este un fin observator al spectacolului lumii și, cu abilitățile sale excepționale, ni-l prezintă într-o formă care te face să te conectezi instantaneu cu comunitățile de oameni care i-au servit drept inspirație.

Vezi clipul Sounds of War mai jos!

De la început, ambiția mea a fost să prezint planeta noastră și ființele care o locuiesc, în toate formele ei. Pe lângă baza mea de date, am făcut o mulțime de lucrări de selecție pentru a desena fragmente semnificative. Apoi a trebuit să găsim secvențe de sunete și să facem un montaj care să aibă sens”, spunea artistul într-un interviu acordat artistului Sébastien Roux.  

Pe Cee-Roo îl puteți găsi și pe Instagram.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.