Respect! Câți bani a donat Andre Rieu pentru răniții din Colectiv

Credit foto: Eduard Enea

Share This:

După un succes răsunător, pe care l-a înregistrat anul trecut cu seria de concerte de la București, în urma căreia s-a umplut de bani (vezi aici de ce), a venit vremea să întoarcă un serviciu românilor. Celebrul violonist Andre Rieu, care a anunțat că va cânta și anul acesta pentru noi, în vară, a întins o mână caldă și prietenoasă tinerilor care au avut de suferit de pe urma incendiului teribil din clubul Colectiv. Artistul a renunțat la o sumă frumoasă de bani pentru ca aceasta să ajungă la familiile celor care au mare nevoie de tratament medical. Încă de la venirea sa în România, pentru a aprinde o candelă la clubul care a răpit atâtea suflete nevinovate, Rieu declarase că vrea să-i ajute pe cei care se zbat între viață și moarte la spital.

Atunci a decis să aducă în România înregistratea concertului său de la București, pe DVD, iar veniturile încasate de pe urma comercializării spectacolului din Capitală să fie donate familiilor răniților din Colectiv. Din 27 noiembrie 2015, când a fost lansat pe piață exclusiv în magazinele Carrefour, DVD-ul cu concertul lui Andre Rieu de la București s-a vândut în peste 20.000 de exemplare, dintr-un total de 30.900 de copii scoase pe piață. Suma strânsă în urma vânzării acestor discuri se ridică la un milion de lei (222.000 de euro) și va ajunge în întregime la cei care au nevoie, în continuare, de îngrijire medicală. Cu fiecare DVD cumpărat (49,90 lei/bucata), românii au contribuit la această campanie de suflet inițiată de violonistul olandez.
Acest produs a avut un impact puternic, vânzările acestuia fiind de ordinul sutelor de bucăți zilnic. Mai mult decât atât, vânzările DVD-ului Andre Rieu depășesc de aproape 20 de ori vânzările unor produse comparabile. Caracterul umanitar al campaniei a fost un factor important în momentul achiziției DVD-ului de clienții Carrefour, iar cu siguranță impactul emoțional a fost și este în continuare un element solid în decizia de cumpărare. Dacă vor exista solicitări din partea clienților, cu siguranță acest stoc va fi suplimentat”, ne-au spus reprezentanții Carrefour.

Citește și:

Andre Rieu la București: „Am plâns cu voi, am suferit cu voi, nu puteam rămâne indiferent”

Cadou de Crăciun pentru iubitorii de frumos. Concert Andre Rieu la București în vara anului viitor

Banii strânși în urma comercializării DVD-urilor vor ajunge la cei aflați în suferință prin intermediul fundației lui Andre Rieu care, împreună cu reprezentanții Carrefour România, se va ocupa de toate formalitățile birocratice. Mai mult, toate persoanele care au suferit de pe urma tragediei naționale din 30 octombrie 2015 vor fi contactate de colaboratorii muzicianului.

Andre Rieu a fost distins cu titlul de ambasador al Bucureștiului și al tradițiilor românești, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Capitală la 27 noiembrie. Iată mai jos o mică dovadă a iubirii sale față de poporul român, dezvăluită în fața a zeci de mii de spectatori în vara anului trecut, la Maastricht, Olanda.

Maastricht, pământ românesc în 2015

Ați fost la concertul de la București? Aștept reacțiile voastre în legătură cu ce v-a impresionat cel mai mult. A, și fiți pe fază, căci v-am pregătit un concurs pe care nu trebuie să-l ratați!
 

1 Comment on "Respect! Câți bani a donat Andre Rieu pentru răniții din Colectiv"

  1. COLECTIV

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.