Robert Negoiță a căzut la pace cu Rosal: „Sper să le dea Dumnezeu minte”

Robert Negoiță, în alb și negru. Credit foto: Facebook/Robert Negoiță

Share This:

Gâlceava dintre Primăria Sectorului 3 și compania de salubritate Rosal s-a terminat. Primarul Robert Negoiță a anunțat vineri, 19 ianuarie 2018, că a căzut la pace cu Rosal, pentru ca societatea să se ocupe în continuare de ridicarea gunoiului în sectorul pe care îl păstorește. „I-am chemat la discuții și la ordine și și-au revenit. Sper să le dea Dumnezeu minte și să-și respecte contractul pe care-l au cu noi. Contractul cu Rosal funcționează; astăzi, salubritatea în Sectorul 3 o face aceeași societate”, a declarat edilul Robert Negoiță. Ascultă mai jos declarația integrală.

Anunțul e cât se poate de surprinzător, având în vedere că în luna noiembrie a anului trecut Negoiță anunța că o decizie a Curții de Apel București a scos în afara legii contractul cu Rosal. Primăria nu a contesta decizia, astfel încât autoritatea locală ar fi trebuit să găsească alt operator. Tensiunile dintre cele două părți s-au acutizat în luna septembrie 2017, când compania de salubritate a început să trimită asociațiilor de proprietari înștiințări că locatarii vor fi taxați suplimentar pentru ridicarea gunoiului. Din 2012, când a preluat mandatul, Negoiță s-a angajat să plătească din bugetul primăriei pentru serviciile oferite de Rosal asociațiilor de proprietari. La vremea respectivă, Negoiță amenința firma cu procese, dacă nu-și va respecta contractul.

Ne adresăm instanței. O să fim parte în procesul pe care asociațiile de proprietari îl vor intenta împotriva Roal. Există în contract angajamentul ferm al firmei că nu va mai percepe taxă de gunoi în Sectorul 3. Ăsta e un alt punct pe care îl încalcă și aceasta ar putea fi o cauză de reziliere”, declara Robert Negoiță în noiembrie 2017.

Ca răspuns la aroganța edilului, conducerea Rosal a trimis executorul judecătoresc la primărie pentru o serie de facturi neachitate de instituție pentru serviciile prestate de societate. Suma imputată: 30,8 milioane de lei. Primarul Negoiță nu a recunoscut aceste facturi și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru tentativă de jecmănire a banilor publici.
Acum, se pare că cele două părți se înțeleg, din nou, de minune. Conflictul de acum două-trei luni s-a stins după sărbători, fără vreo explicație. Întrebat cum a reușit să-i convingă pe cei de la Rosal să-și facă treaba în continuare și dacă primăria le-a făcut eventuale concesii, Robert Negoiță a declarat că sunt „detalii” care vor fi discutate cu altă ocazie. Deși i-am contactat pentru a-mi furniza un punct de vedere, oficialii companiei Rosal nu au răspuns până la ora publicării acestui material. Voi veni cu lămuriri atunci când o vor face.

Anul trecut, Primăria Sectorului 3a înființat propria firmă de salubritate (SD3 Salubrizare și Deszăpezire S3 SRL), tocmai pentru a prelua serviciile prestate acum de Rosal. SD3 a beneficiat de o majorare de capital importantă (40 de milioane de lei). Edilii au motivat suplimentarea financiară prin necesitatea obținerii licențelor aferente activităților de salubrizare și a „unei bune desfășurări a activității societății conform principalului obiect de activitate, cod CAEN 3811”. Deocamdată, această societate nou înființată nu are obiectul muncii, de vreme ce Rosal continuă să ridice gunoiul în Sectorul 3. Și gratuit, se știe.

În tot acest timp, principala preocupare a primarului Negoiță e reabilitarea termică a blocurilor.
Be the first to comment on "Robert Negoiță a căzut la pace cu Rosal: „Sper să le dea Dumnezeu minte”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.