Român cu coronavirus, internat la „Victor Babeș”, povestește cum se simte în spital

Credit foto: Pranidchakan Boonrom/Pexels

Share This:

Primul român (excludem politicienii) care n-a făcut un secret din boala COVID-19 cu care a fost diagnosticat și-a povestit experiența pe Facebook. Bogdan Aron, sau pacientul numărul 24, este internat la Spitalul clinic de boli infecțioase „Victor Babeș” din Capitală. El s-a confesat pe rețeaua socială, la 11 martie 2020, în legătură cu starea sa de sănătate și tratamentul pe care îl are.

„La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeș cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 oră, după ce am așteptat ambulanța 12 ore.

Luni seară am făcut febră 39.2, iar medicii de la Matei Balș mi-au făcut și testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc. Prin urmare, toată lumea a crezut că șansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în așteptarea rezultatului.

Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș”, își începe povestea Bogdan.

Tânărul dezvăluie că a sunat de mai multe ori la Matei Balș pentru a afla dacă informația difuzată de presă este reală și a primit confirmarea după două ore.

„Am așteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toți oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătură cu DSP, să sune la numărul 0800.800.358 sau la 112, în funcție de caz. Îmi doresc din tot sufletul ca toată lumea să fie în regulă”, mai spune bărbatul care, deșia a identificat o serie de sincope în ceea ce privește comeunicarea cu autoritățile, le este recunoscător medicilor și asistenților/asistentelor pentru efortul pe care îl depun în fiecare z pentru cei infectați.

„Stați acasă. Protejați-i pe cei dragi!” – Bogdan Aron

Românul are și un sfat pentru cei care sunt tentați să părăsească domiciliul sau locurile de izolare/carantină.

„Nu sunt în măsură să dau sfaturi complexe despre coronavirus, dar stați în casă. Lucrați de acasă, în măsura în care puteți. Aplicați tot ceea ce vă îndeamnă medicii. Protejați-i pe cei dragi! Mulți dintre cei care se ocupă de problemă par a fi buni profesioniști. Sper să-mi revin cât de repede și mă rog ca toată lumea să fie bine. Însă nu cred că va fi așa dacă nu ia fiecare măsuri în momentul ăsta. #ACUM. Aveți grijă de voi și de ai voștri”, a mai spus tânărul.

Deși se află în spital, Bogdan și-a luat de muncă acolo și își ajută colegii să identifice problemele oamenilor afectați de pandemia de coronavirus. Vezi detalii AICI!

Colegii lui sunt în izolare la domiciliu

După ce s-a întors din Marea Britanie, Bogdan a intrat în contact cu colegii săi de la serviciu. Ei sunt acum la izolare, la domiciliu.

Colegul nostru are o stare generală bună, parte din colegi au făcut şi ei testul şi primele două răspunsuri primite sunt de tip negativ. Majoritatea colegilor nu prezintă simptome aşa că, din cauza stocului redus de teste la nivel naţional, procedura este să nu li se facă testul şi recomandarea este de autoizolare împreună cu familia, timp de 14 zile”, au transmis reprezentanții 2Performant.com.

Credit foto: Pranidchakan Boonrom/Pexels

Citește și:

Be the first to comment on "Român cu coronavirus, internat la „Victor Babeș”, povestește cum se simte în spital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.