S-a redeschis Piața Progresul, singura piață în care poți plăti cu cardul la tarabă. Cum arată

Piața Progresul

Share This:

Închisă în luna noiembrie a anului trecut, pentru modernizare, Piața Progresul din Sectorul 4 s-a redeschis în acest weekend. În urma unei investiții de peste 11 milioane de lei a primăriei de sector piața agroalimentară a beneficiat de facilități pe care nu le găsești în altă parte.

Principalul motiv pentru care piața a trecut prin modernizări a fost necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Conform primăriei, a fost montat un sistem automatizat de ventilație, compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer, combinat cu un sistem de încălzire și răcire, alcătuit din ventilo-convectoare și calorifere.

Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecția și stingerea incendiilor, compus din:

  • centrală detecție echipată cu senzori de fum, lămpi de semnalizare, sirene și butoane de panică.
  • instalație de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apă cu capacitatea de 5.000 litri, proiectată să acopere suprafața totală a pieței (9.500 mp).
Piața Progresul. Credit foto: Primăria Sectorului 4
  • instalație de 11 hidranți complet echipați, alimentată din două rezervoare de apă însumând 3.000 de litri.
  • sistem de presurizare și desfumare, comandat de o centrală dotată cu 7 ventilatoare, clapete antifoc (montate pe un sistem complex de  tubulatură) și ferestre motorizate ce asigură ventilația în camerele tehnice și casele de scară.

Citește și: Primarul Daniel Băluță construiește două grădinițe și o școală în Ucraina. Ce, mă?

De asemenea, pereții au fost realizați din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.

Piața Progresul, plata cu cardul

Noua piață agroalimentară găzduiește, la etaj, 142 de tarabe duble, destinate producătorilor de legume și fructe. Pentru a cumpăra de aici poți folosi și cardul bancar, în premieră pentru o piață de legume din București. Aproximativ 100 de comercianți își desfășoară activitatea în Piața Progresul. Dintre aceștia, 70% sunt producători.

Plata cu cardul în Piața Progresul. Credit foto: Primăria Sectorului 4

Parterul, care a fost gândit pentru a găzdui magazine alimentare, cofetării și farmacii, nu a fost dat încă în folosință. Tot la parter vor fi amenajate o zonă de tip fast-food și una de promenadă.

„Am creat la Piața Progresul un spațiu cu dotări moderne, începând de la instalațiile de securitate la incendiu și terminând cu modul în care este proiectată și organizată această piață. În aceste condiții, invit toți cetățenii din București, ca începând de mâine, să vină să facă cumpărăturile din Piața Progresul, unde îi asigurăm că vor găsi cele mai proaspete legume și fructe”,  a declarat sâmbătă primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Te-ar putea interesa și:

Be the first to comment on "S-a redeschis Piața Progresul, singura piață în care poți plăti cu cardul la tarabă. Cum arată"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.