Șantierul de la Eroilor. Locatarii blocurilor afectate de surpare se întorc acasă săptămâna viitoare

Share This:

Șantierul de la Eroilor, la final. Veste bună pentru familiile care au fost evacuate din imobilele avariate în urma surpării terenului în zona șantierului de la Eroilor 2. De săptămâna viitoare, cei 14 locatari care au fost mutați la hotel se vor întoarce în casele lor. Expertiza efectuată de Metrorex asupra imobilelor de pe Bd. Eroii Sanitari confirmă faptul că acestea sunt în siguranță. Reprezentanții companiei de transport cu metroul spun că, în ciuda faptului că imobilele nu au fost afectate în nici un fel ca urmare a evenimentului, pentru siguranţă, s-au efectuat lucrări de consolidare a terenului de sub clădiri şi din jurul acestora. Compania Astaldi, care realizează lucrările de construire a primului tronson din magistrala a V-a, dar care s-a ocupat și de remedierea defecțiunilor apărute în luna decembrie a anului trecut, s-a angajat să execute în locuinţe lucrări de înlocuire a unor instalaţii, precum şi lucrări de vopsitorie și finisaje. „S-a stabilit de comun acord cu locatarii că după finalizarea acestor lucrări, începând cu săptămâna viitoare, aceştia se pot muta în locuinţe”, spun cei de la metrou, într-un comunicat de presă.
Șantierul de la Eroilor. Pe toată durata lucrărilor de remediere a avariei, Metrorex a contractat expertize de specialitate pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a construcţiilor (reţele) din zona afectată, pentru determinarea cauzelor care au favorizat producerea incidentului, precum şi pentru stabilirea de soluţii de punere în siguranţă a clădirilor din zona afectată.

Pentru a se evita o nouă restricţionare a circulaţiei, Metrorex a solicitat ca în perioada în care circulaţia de pe Bd. Eroilor este restricţionată, să se realizeze şi accesul care subtraversează acest bulevard. Aceste lucrări ar fi necesitat conform graficului o întrerupere a traficului în zonă timp de trei luni – perioadă prevazută în proiect şi programată pentru luna mai 2016”, spun aceștia. Iată mai jos niște imagini recente cu săpăturile efectuate în vederea realizării noului acces la metrou de pe Bd. Eroilor.

Eroilor 10 februarie 2016

10 februarie 2016

2 februarie 2016

2 februarie 2016

 

28 ianuarie 2016

28 ianuarie 2016

21 ianuarie 2016

21 ianuarie 2016

raus.ro

Be the first to comment on "Șantierul de la Eroilor. Locatarii blocurilor afectate de surpare se întorc acasă săptămâna viitoare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.