Săptămâna faptelor bune, evenimentul de la care nu trebuie să lipsești

Credit foto: Tim Marshall/UNSPLASH

Share This:

N-am făcut niciodată voluntariat. Munca neplătită, fără contract de muncă, nu se pune. Dar asta v-am mai spus-o. Ceea ce nu v-am spus este ceva și mai interesant. E vorba de un eveniment cum rar găsești în România, adus la noi de Ambasada Statelor Unite ale Americii și American Councils for International Education. Hai să vorbim despre Săptămâna faptelor bune!

De fapt, evenimentul care are loc în perioada 30 martie – 5 aprilie 2020 nu se cheamă chiar așa. Sub sloganul 4/4PentruPrieteni și inspirați de celebrul activist Dr. Martin Luther King Jr, organizatorii pun la cale o săptămână a muncii voluntare, la care se poate înscrie oricine.

Prin proiectul 4/4PentruPrieteni onorăm moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr, de la moartea căruia comemorăm 52 de ani pe 4 aprilie 2020. Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România, spun reprezentanții American Councils. Cine e și ce face această instituție în România am scris AICI.

Ce poți să faci în Săptămâna faptelor bune

În primul rând poți intra pe site să te familiarizezi cu evenimentul. Apoi, dacă ai hotărât că vrei să ajuți pe cineva în săptămâna 30 martie – 5 aprilie 2020, caută pe harta României un eveniment la care vrei să participi. Alege-ți activitatea de voluntariat AICI, în funcție de județul/orașul din care ești. Sunt destule activități pe care le poți susține fără prea mari bătăi de cap.

Săptămâna faptelor bune e între 30 martie și 5 aprilie 2020

Apoi completează formularul de înscriere AICI și fă tot posibilul să te ții de cuvânt. Dacă ai zis că ajuți, păi atunci ajută! Dedică puțin timp din timpul tău deja puțin pentru a oferi unor oameni aflați în nevoi puțină afecțiune!

De exemplu, reprezentanții Școlii Gimnaziale nr. 156 din Sectorul 6 se bazează pe ajutorul unor voluntari pentru organizarea unor activități pentru bătrânii singuri sau copiii părăsiți de familiile lor. Evenimentul are loc pe 1 aprilie 2020, în intervalul orar 9.00 – 15.00. Detalii puteți afla de la organizatori.

Elevii Școlii Gimnaziale Sihlea, din județul Vrancea, s-au înscris cu proiectul lor de voluntariat ecologic. Pe 4 aprilie 2020, între orele 12.00 și 16.00, vor să ecologizeze mai multe zone din localitate în care gunoiul este aruncat la întâmplare.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu organizează un workshop foarte interesant pentru părinți: Pericole pe internet – scurtă prezentare. În cadrul evenimentului, care va avea loc pe 2 februarie 2020, vor fi prezentate cele mai bune aplicații gratuite pentru control parental și cum se pot folosi acestea. Workshopul este susținut de voluntari, specialiști IT.

Fiindcă încă se adaugă evenimente și activități de voluntariat, ar fi bine să verifici harta la începutul lunii februarie. Atunci vei avea și mai multe activități pe care le poți alege.

Te-ar putea interesa și:

Be the first to comment on "Săptămâna faptelor bune, evenimentul de la care nu trebuie să lipsești"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.