Scanare humanum est. Accesul în Piața Obor se face doar după luarea temperaturii

Termoscanere în Piața Obor. Credit foto: Primăria Sectorului 2

Share This:

Accesul în Piața Obor a fost condiționat de verificarea temperaturii corporale la intrare, anunță autoritățile din Sectorul 2 într-un comunicat de presă. Toți cumpărătorii sunt scanați cu ajutorul a 6 termoscanere, achiziționate de primărie pentru protejarea celor care își fac cumpărăturile aici.

Și vânzătorii sunt obligați să treacă prin fața scanerelor înainte de a-și ocupa tarabele, în fiecare zi. Temperatura este verificată de angajații BGS, însă edilii nu au precizat care este temperatura corporală considerată nepotrivită pentru accesul în piață, nici care e protocolul care va fi respectat în cazul în care sunt descoperiți vizitatori care au febră.

Termoscanere în Piața Obor. Credit foto: Primăria Sectorului 2

Achiziționarea termoscannerelor face parte din setul de măsuri luate pentru protejarea cumpărătorilor și vânzătorilor din cea mai mare piață din țară și se adaugă celorlalte metode de prevenție cum sunt igienizarea spațiilor comune, scărilor, holurilor, balustradelor, mânerelor ușilor, lifturilor etc”, spune edilii Sectorului 2.

Conform primăriei, toți producătorii din Piața Obor sunt obligați să poarte măști şi mănuși, iar mărfurile pe care le comercializează sunt protejate de paravane din plastic.

Be the first to comment on "Scanare humanum est. Accesul în Piața Obor se face doar după luarea temperaturii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.