Scandalos! Ce salariu nesimțit poate avea un director ADP

Nu, în imaginea de mai sus nu apare nici un director. Ei sunt în birouri. Credit foto: danielbaluta.ro

Share This:

Nu mi-am revenit încă din șoc după ce am tras cu ochiul la lefurile de nababi pe care le au angajații CNAS. Nu-i invidiez, dar le plâng de milă oamenilor ca mine, care încă mai speră ca țara asta să se facă bine. N-are nici o șansă, fraților, fiindcă tot timpul, în vreo instituție publică, va fi cineva care să ți-o tragă pe la spate să-ți meargă fulgii. Uite așa am aflat cât câștigă în fiecare lună un director ADP din București.

ADP sau Adminstrația Domeniului Public este o societate de interes public aflată în subordinea consiliului local al unei localități care se ocupă cu administrarea spațiilor verzi, cu raperații curente ale sistemului rutier și cu gestionarea locurilor de parcare. Fiecare primărie din România are un serviciu ADP, însă doar una are un manager atât de priceput și plătit regește precum Primăria Sectorului 4.

În acest sector al Bucureștiului, director ADP este Marian Goleac, un șef cu ștate vechi în Sectorul 4. A ajuns director al Administrației Domeniului Public și Privat în anul 2004, dar a ocupat funcții de conducere în cadrul primăriei începând cu anul 2001. În mandatul lui Cristian Popescu Piedone, Goleac și-a pierdut funcția, semn că nu l-a convins pe primar că își merită banii.

Dar, ca un făcut, actualul primar, Daniel Băluță, l-a readus în primărie, semn că Piedone chiar nu se pricepe la oameni. Însă, ziarul Adevărul a descoperit că șeful ADP Sector 4 și-a falsificat diploma de Bacalaureat pentru a se înscrie la facultate. Dar nu a urmat una singură, ci două, în paralel, la Oradea. În tot acest timp venea și la serviciu, la primărie. Grozave abilități. Dar să nu uităm de ce am venit.

Marian Goleac, directorul ADP Sector 4. Credit foto: dcnews.ro

Din postura de director ADP, Marian Goleac câștigă nu mai puțin de 20.000 de lei pe lună, venituri din salarii și asimilate salariilor. Acestea din urmă, conform Codului Fiscal, sunt acele sume obținute „de directorii cu contract de mandat şi de membrii directoratului de la societăţile administrate în sistem dualist şi ai consiliului de supraveghere, potrivit legii”, precum şi „drepturile cuvenite managerilor, în baza contractului de management prevăzut de lege”.

Conform ultimei sale declarații de avere, datată 12.06.2017, pe care nu o găsești pe site-ul societății sau pe cel al primăriei, Goleac a obținut în 2016, cu titlu de salariu, 157.938 de lei. La această sumă s-au adăugat veniturile asimilate salariului, în valoare de 80.467 de lei. Celelalte bunuri din declarația sa de avere nu fac obiectul discuției de față, motiv pentru care nu le voi aminti, dar nu sunt de neglijat.

Goleac, angajat la stat, câștigă mai mult decât soția lui, avocat de meserie și practician în insolvență la o firmă privată. Femeia are chiar și un cabinet particular de avocatură, pe care părerea mea e că ar trebui să-l închidă, la ce venituri reduse i-a adus în 2016 (2.000 de lei).

Later edit: „SC ADP nu este o instituție a statului”

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4 mi-au transmis că SC Amenajarea Domeniului Public Sector 4 este o societate comercială care funcționează în baza Legii nr. 31/1990 a societăților comerciale.

ADP SA este o societate comercială care funcționează pe Legea 31 a societăților comerciale. Este înființată în anul 2000 și de atunci aceasta este leafa stabilită pentru directorul acestei societăți. Această societate are dreptul și participă la licitații la fel ca orice altă societate comercială din România. SC ADP nu este o instituție a statului”, au precizat reprezentanții primăriei.

O mică precizare, însă. ADP S4 a fost înființată în anul 2002, nu în anul 2000, cum eronat ne-au declarat cei de la primărie.

Declarația de avere nu e disponibilă pe site-ul ADP

Cât câștigă ceilalți directori ADP

Directorul ADP Sector 4 este cel mai bine plătit om pe această funcție din București. Toți ceilalți șefi de ADP trebuie să-l invidieze la culme. Poate nu și șeful ADP Sector 3, Florentin Corbuleanu, ale cărui venituri lunare i-au permis să economisească sume generoase.

Conform declarației sale de avere, semnată în data de 16.06.2017, Corbuleanu a obținut în 2016 venituri din salarii în valoare de 86.354 de lei; 24.556 de lei a reprezentat indemnizația de președinte al Consiliului de Administrație; 11.000 de lei a mai încasat din postura de membru al Consiliului de Administrație al SC Administrare Active Sector 3 SRL, o altă societate subordonată Consiliului Local (a fost eliberat din această funcție în aprilie 2017).

Cum spuneam, domnul director ADP Sector 3 i-ar putea face invidioși pe mahării din ministere cu economiile sale, care însumează 125.000 de dolari SUA, 157.000 de euro și 58.000 de lei. O sumă cam la fel de mare e trecută la economiii pe numele soției sale, Gioconda Corbuleanu.

Veniturile directorului ADP Sector 3

Ceilalți directori ADP din Capitală au lefuri infim mai mici. Unele chiar imposibile. De exemplu, Dănuț Alexandru Cioabă, șeful ADP Sector 2, a declarat că în 2016 a obținut 17.127 de lei din „prestarea muncii”. Asta înseamnă 1.427,25 de lei pe lună. Explicația se poate găsi în faptul că nu a ocupat funcția de director general de la începutul anului 2016.

Șeful ADP Sector 6, Cristian Tudor, a declarat că a încasat în 2016 suma de 40.868 de lei, salariu aferent funcției de director general al societății din subordinea Consiliului Local Sector 6. Director ADP Sector 1 este tânărul Alin Vieru, care până nu demult a deținut funcția de director al Administrației Străzilor București.

Nu are încă o declarație de avere pentru a ne arăta veniturile aferente noii sale funcții, dar gurile rele spun că ar câștiga 10.000 de lei pe lună. Fiindcă nu putem proba o asemenea afirmație, o s-o trecem la capitolul zvonuri scormonitoare și trecem mai departe. La Sectorul 5, că el a mai rămas.

Director ADP la 5 este Dana-Raluca Militaru, numită în funcție în anul 2017. Prin urmare, ea va declara salariul de la ADP Sector 5 abia în declarația din 2018. Însă, înaintea ei, postul a fost ocupat de Răzvan Mihăilescu, actualmente inspector în cadrul aceleiași instituții. În 2016, Mihăilescu a obținut 24.251 de lei cu titlu de salariu și 1.751 de lei din indemnizația de membru AGA al ADP Sector 5.

Nici un director ADP nu e la fel de înstărit ca Marian Goleac de la Sectorul 4. Că tot veni vorba de Sectorul 4, primăria tocmai a majorat taxa de gunoi, de la 5,03 lei de persoană (luna aprilie 2017), la 12 lei de persoană, inclusiv pentru minori (din decembrie 2017). Ia ghiciți cine se ocupă de salubrizarea Sectorului 4! Cum, n-ați ghicit? ADP Sector 4, firește. Unde director e faraonul Marian Goleac.



2 Comments on "Scandalos! Ce salariu nesimțit poate avea un director ADP"

  1. Pai daca un maturator de strada la setorul 3 are un salariu brut de 4200 lei …..ce ne mai miram. Asta am votat asta avem!Platiti taxe si impozite !

  2. iar acum dl Cioaba Danut are 87.000 lei in declaratia lui de avere pe anul trecut, de acest salariu ce mai spuneti? 7.286 lei/luna!
    da, ce a votat majoritatea, asta avem 🙁

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.