Școală online. 45.000 de elevi din București vor avea acces gratuit la o platformă de e-Learning

Credit foto: Andrea Piacquadio/Pexels.com

Share This:

Autoritățile locale din Sectorul 2 anunță încheierea unui parteneriat cu Telekom România Cummunications în folosul elevilor din sector. Conform edililor, toți elevii din Sectorul 2 vor avea acces gratuit la platforma educațională pentru e-Learning Adservio. Luni, 11 mai 2020, la ora 11.00, are loc evenimentul de lansare a colaborării dintre cele două părți. Copiii vor avea acces la școală online.

Prin acest serviciu, elevii vor avea acces la platforma de management educațional Adservio și la internet 4G. Totodată, în mod gratuit, elevii din sectorul 2 vor beneficia de 45.000 de conturi de acces în platformă și de 45.000 de sim-uri de internet pentru cei care nu au acces online. De asemenea, 45.000 de conturi sunt destinate părinților și peste 3.000 de conturi sunt dedicate cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Educația este o prioritate pentru mine și am investit permanent în acest domeniu. În această perioadă dificilă este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate și de aceea vreau să le mulțumesc partenerilor noștri pentru deschidere și pentru implicare. Studiul online trebuie să devină o practică obișnuită, de aceea mă bucur să anunț acest parteneriat”, spune viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Conferința de presă de lansare a parteneriatului va fi transmisă live pe pagina de Facebook a viceprimarului. [Facem o paranteză și revenim la dl. Dan Cristian Popescu și dubioșenia situației].

Școală online – ce e Adservio

Adservio este o platformă online care asigură soluții de învățare la distanță, fondată la Iași acum 11 ani. Site-ul permite conectarea de la distanță a elevilor, profesorilor, părinților și școlilor și oferă acces la o sumedenie de materiale școlare. Adservio include teste de IQ și de psihologie, bibliotecă în format electronic gratuită, catalog electronic și funcțiuni care permit profesorilor să încarce teme pentru acasă și elevilor să le rezolve.

Dacă până acum nu a prea reușit să convingă școlile, inspectoratele și mai ales Ministerul Educației, platforma s-a dovedit extrem de necesară în contextul pandemiei de coronavirus. Până la începutul lunii aprilie, peste 135.000 de elevi și peste 10.000 de profesori, din circa 400 de școli din România și Republica Moldova, s-au înscris în platformă, conform zf.ro.

Să revenim la Dan Cristian Popescu

Citind acest comunicat nu am putut să nu sesizez o dubioșenie fără margini. Iar aceea este că Sectorul 2 nu mai are primar. Sau, poate, nu a avut deloc în ultimii 4 ani. Altfel nu se explică de ce un eveniment de o asemenea amploare este anunțat de viceprimarul Dan Cristian Popescu. Mai mult, conferința de presă urmează a fi transmisă live pe pagina sa de Facebook.

Nu e vorba de o împărțire a sarcinilor; e altceva. Dan Cristian Popescu este viceprimar la Sectorul 2 din partea PNL. Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, este membru PSD. În cei 4 ani de mandat nu a avut aproape nici o ieșire publică și, personal, îmi place genul acesta de administratori de orașe. În contradicție totală cu Gabriela Firea.

Credit foto: Facebook Dan Cristian Popescu/Mihai Mugur Toader

Dar, totuși… Sectorul 2 parcă nici nu a avut primar în ultimii 4 ani, de cel mai multe ori fiind expus public viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu. E cât se poate de limpede că acesta își netezește drumul spre fotoliul de primar. Dar chiar cu ajutorul PSD?

Explicație este credibilă, având în vedere că Mihai Mugur Toader ar fi anunțat conducerea PSD că nu mai vrea să candideze pentru postul de primar. În locul său, partidul ar vrea să-l susțină pe Neculai Onțanu, nevoit să renunțe la primărie în timpul celui de-al 4-lea mandat. Edilul a fost arestat preventiv, în martie 2016, pentru luare de mită.

A fost trimis în judecată, însă în iulie 2017 Curtea de Apel București a dispus încetarea procesului din cauza prescrierii faptei incriminate. În ianuarie 2020, Onțanu și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 2. De data asta, din partea Partidului Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție (ADER).  

Credit foto: Andrea Piacquadio/Pexels.com

Be the first to comment on "Școală online. 45.000 de elevi din București vor avea acces gratuit la o platformă de e-Learning"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.