Se deschide ParkLake Plaza, mall-ul din Titan cu vedere la parc

Credit foto: Dorin Constanda

Share This:

Dacă nu mai aveați de unde să vă luați țoale sau vă găseați într-o mare pană de idei, aflați că s-a mai deschis un mall. După doi ani și jumătate de lucrări, mall-ul ParkLake Plaza va fi inaugurat oficial joi, 1 septembrie. Proprietarii centrului comercial, companiile Sonae Sierra și Caelum Development, au permis presei să facă prima vizită în complex cu o zi mai devreme.

Ca de fiecare dată când se deschide un magazinoi de acest fel, mulți își pun întrebarea care e noutatea. Sau de ce m-aș duce să-mi petrec timpul și să-mi cheltuiesc banii acolo.

M-am numărat printre cei care au intrat miercuri în noul mall și vă pot spune cum se se diferențiază ParkLake Plaza de celelalte 9 mari centre comerciale din București.

În primul rând e un mall care te va lua, efectiv, din Parcul Titan și te va târî în interior pentru a-ți cheltui banii. În prezent se lucrează la o zonă verde în spatele complexului comercial, care conține spații de recreere, locuri de joacă, terenuri de sport și zone de relaxare pentru familii.

Astfel de facilități sunt și în parcurile publice, dar mulți le vor prefera pe cele de la mall, că sunt mai „cool”. Și pe bani. Și cu ce bucurie vor plăti unii pentru a se da pe tobogan aici sau pentru a juca tenis!

Credit foto: Dorin Constanda
Credit foto: Dorin Constanda

ParkLake Plaza s-a dorit a fi mall-ul perfect integrat cu Parcul Titan. Complexul comercial e plin de plante, flori și arbori în ghiveci, ba chiar și palmieri. Chestia e că mai toate sunt artificiale, deci integrarea cu parcul n-a prea ieșit. I-am întrebat pe dezvolatori care e explicația și iată ce răspuns am primit:

Din punct de vedere operațional, ar fi fost foarte greu să avem peste tot plante naturale. Plantele amplasate la mare înălțime sunt greu de întreținut, de aceea s-a apelat la această soluție. În zona restaurantelor am amenajat, de asemenea, plante artificiale, din rațiuni de curățenie și igienă”, ne-a spus Ingo Nissen, manager al dezvoltatorului Sonae Sierra.

Deci, dacă vreți plante naturale mergeți în Parcul Titan. Sau IOR, cum s-o fi numind.

Magazine exclusive. Noul centru comerial vrea să ia fața concurenților și cu magazine noi de articole vestimentare. ParkLake Plaza au închiriat spații de vânzare branduri precum Forever 21, Lanidor, 4F, Play Park și Lynne. Zona de cumpărături e completată de branduri deja consacrate la noi, precum H&M, Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Koton și Debenhams.

Circa 30% din magazine sunt închiriate de branduri românești. Conform dezvoltatorilor, mall-ul este închiriat în proporție de 97%.

magazinul Forever 21 din ParkLake Plaza
magazinul Forever 21 din ParkLake Plaza

Toaletele, laser frate! N-am văzut în nici nu mall până acum toalete mai elegante și cu un design care să le egaleze măcar. Una dintre sălile de baie seamănă cu un șifonier. Bărbații își fac nevoile la pisoar, în timp ce se uită cu ochi lungi la un șirag de cămăși atârnate cu susul în jos. Pe tavan sunt lipite mai multe perechi de pantofi și geamantane.

Altă baie a fost decorată ca de Oscar. Două statuete, una masculină și una feminină, te întâmpină la intrare, iar camerele de luat vederi îți țin de urât până îți faci nevoile. Fiecare toaletă are vase WC și chiuvete pentru copii. Mai există și săli în care mamele pot schimba scutecele celor mici.

Credit foto: Dorin Constanda
Credit foto: Dorin Constanda

Informații, direct pe mobil. Clienții vor putea afla detalii despre evenimentele și ofertele magazinelor din mall printr-o aplicație de mobil. „ParkLake Plaza” este numele instrumentului aflat la discreția cumpărătorilor începând cu luna septembrie.

Cei care vor să programeze o vizită în centrul comercial, vor primi recomandări personalizate pe mobil înainte de a pleca de acasă. În plus, aplicația îți oferă toate noutățile în materie de fashion, distracție și gastronomie, în funcție de interesele tale.

Ce mai trebuie să știi: 220 de magazine vor fi funcționa aici; 165 vor fi deschise în prima zi; 180 de milioane de euro a costat toată construcția; 70.000 de metri pătrați este suprafața închiriabilă a centrului comercial; 2.450 de locuri de parcare în subteran are ParkLake Plaza; 23 de restaurante vor fi deschise; un cinematograf Cinema City va funcționa în mall; un supermarket Carrefour va funcționa aici, pe 7.800 de metri pătrați.

Loc de joacă din interior, inspirat de scrierile lui Jules Verne. Nautilus
Loc de joacă din interior, inspirat de scrierile lui Jules Verne. Nautilus

Cu riscul de a fi catalogat de unii dintre voi drept „învechit”, vă mărturisesc că nu mă excită deloc aceste „temple” de petrecut timpul liber. Merg la mall când mi se rup blugii în cur, să-mi iau alții. Mall-ul nu e pe lista mea de destinații când vreau să mănânc în oraș.

Prefer restaurantele sau pizzeriile amenajate la stradă. La film mă duc o dată la două luni, iar atunci nu fac altceva decât să mă uit efectiv la film. Prefer peliculele 2D, căci altfel mă dor ochii.

Nu-mi pierd vremea la cafea în mall, nici la jocuri cu mașini. Dar, bine, ăsta sunt eu. Și nu mă deranjează că voi sunteți altfel. Mă surprinde însă cum niște oameni atât de săraci ca românii își permit să petreacă atât de mult timp în mall. Sunt convins că și ParkLake Plaza va scoate din case cel puțin jumătate din sectorul 3.

Mi-e greu să înțeleg cum de mai e loc în București de atâtea malluri. În prezent, în capitala României se „bat” pentru supremație 9 mall-uri. Însă, încă 10-12 centre comerciale de mari dimensiuni (cum e Carrefour Orhideea, Unirea Shopping Center etc) sunt și ele asaltate de bucureșteni.

Credit foto: Dorin Constanda
Credit foto: Dorin Constanda

Am scris de ParkLake Plaza și în urmă cu câteva zile. Atunci am spus că mi-aș dori ca mall-ul să falimenteze. Am fost cam dur, nu doresc răul nimănui. Un tip care a citit textul mi-a răspuns că speră ca eu să mor de cancer. Că mall-ul e ok, de vreme ce creează 2.000 de locuri de muncă. Da, 2.000 de locuri de muncă – vânzători și paznici – plătiți cu salariul minim pe economie. Ăsta da impact economic!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.