Se deschide școala pentru părinți. Care sunt semnele că cei mari trebuie să se întoarcă în bănci

Share This:

Când devii părinte nu înseamnă că ai ajuns la maturitate deplină. Sunt multe lucruri care te fac să rămâi copil, dar îți place să ți se spună că ești om mare. Curând constați că nu ești suficient de pregătit să faci față provocărilor noii tale vieți și să-ți înțelegi pe deplin copilul. Nu ai toate răspunsurile la tine. De aceea e bine că există școala pentru părinți.

Dar și dacă recunoști că ai lipsuri în gestionarea relației cu cel mic e un câștig. Pentru amândoi. Sunt tatăl unui băiețel adorabil, dar care adesea „vorbește altă limbă” decât mine. Vina de a nu-mi înțelege pe deplin copilul îmi aparține, dar caut (și găsesc) noi metode de a decodifica mesajele care vin de la el. E spre binele amândurora. Școala pentru părinți e o necesitate.

Norocul nostru, al părinților, e că nu suntem singuri pe drumul cunoașterii și educării odraslelor. Când ai dificultăți în a comunica cu cel mic e bine să recunoști că trebuie să te întorci la școală. Nu să recapitulezi tabla înmulțirii sau conjugarea verbului „a fi”, ci să înveți să-ți asculți copilul.

Care e scopul școlii pentru părinți

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 organizează de săptămâna viitoare o serie de întâlniri cu părinții din sector, pentru a-i ajuta să depășească impasul din viața de familie.

Școala pentru părinți își propune să îmbunătățească relațiile familiale, să găsească o rețetă de rezolvare, prin joc, a „litigiilor” copil-părinte și să-i ajute pe cei mari să cunoască mai bine nevoile copiilor lor. Atelierele sunt gratuite, se desfășoară zilnic, în perioada 25-28 mai, în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu Grant (Aleea Țibleș nr. 64).

Cohen e invitat de onoare al Centrului de cursuri pentru părinți „Parentime”, organizație care a lansat o campanie de informare în mediul online, în care americanul oferă răspunsuri la cele mai delicate întrebări puse de părinți. Campania „Parenting. Pe scurt” se desfășoară în mediul online, sub forma unor mini interviuri, postate pe site-ul parentine.ro marțea și joia de la ora 12.00, timp de două săptămâni.

Printre temele abordate în interviuri se vor regăsi: ce alternative avem la pedepse și recompense, cum îi ajutăm pe copii să-și depășească fricile, ce faci când ai un copil agresiv sau unul timid, ce facem cu temele și activitățile extrașcolare ale copiilor, cum îmi ajut copilul dacă sunt divorțat, cum pot influența relația între frați, ce fac dacă anturajul copilului meu îl influențează negativ, cum transmit copilului valorile mele.

Iată ce spune Cohen depre pedepse!

Studiile UNICEF arată ca 6 din 10 părinți din România își bat copiii, iar unul din doi tați nu și-a luat azi copiii în brațe. Realitatea dureroasă este că România este la început de drum în a schimba mentalitatea de creștere a copiilor. Prin intermediul cursurilor și campaniilor Parentime ne străduim sa oferim părinților cât mai multe instrumente care să-i ajute să-și crească copiii cu empatie, fără pedepse și recompense”, spune Miruna Pătrașcu, managing partner Parentime.

Școala pentru părinți e un proiect al DGASPC Sector 6.

Be the first to comment on "Se deschide școala pentru părinți. Care sunt semnele că cei mari trebuie să se întoarcă în bănci"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.