Senzațional! Un băiat de zece ani a fost prins citind în metrou

Credit foto: Călin Radu/Click!

Share This:

Nu e o știre de la Times New Roman, e o întâmplare cât se poate de reală. Un băiat de zece ani, pe nume Matei, a ajuns vedetă în mediul online după ce a făcut un lucru aparent fără importanță. Un reporter al ziarului Click! l-a observat în metrou, într-o după-amiază, citind cu poftă o carte. Tânărul jurnalist a postat această fotografie pe contul său de Facebook, fără să-i atribuie o prea mare importanță. De multe ori, o întâmplare devine știre fără să-ți dai seama.

Poza cu pricina e văzută și distribuită de mii de oameni într-o singură zi. Într-un final ajunge și la ochii comediantului Mihai Bobonete, care o comentează frumos și o distribuie la rându-i. De aici, imaginea cu Matei făcând un gest cât se poate de normal se rostogolește cu forța unui bulgăre de zăpadă eliberat din vârful muntelui. Ce aplaudă lumea? Care e senzaționalul acestei imagini?, vă veți întreba, poate.

Eu circul zilnic cu metroul, dus-întors, și vă jur că nu am văzut nici un puști să citească. Sunt o droaie care se joacă pe smartphone sau tabletă sau care se înghiontesc unii pe alții, din pricina hormonilor ce fierb în ei. Alții stau tolăniți precum pașii (sg. pașă) și îi doare-n cot de tot ce-i înconjoară.

„Mi se pare exagerat ce mi se întâmplă” – un băiat de zece ani

Postarea distribuită de Bobonete a fost intens comentată și apreciată
Postarea distribuită de Bobonete a fost intens comentată și apreciată

E copilul ăsta excepțional? Nu. O spune chiar el. „Mi se pare exagerat ce mi se întâmplă. Cititul nu e ceva ieșit din comun. Cel puțin nu pentru mine”. Dar reacțiile pe care le avem la vederea unei singure fotografii ne arată, de fapt, că nici noi adulții nu mai citim cum o făceam odată. Sau poate că da. Unii – mailurile de serviciu, alții – postările de pe facebook ori twitter. Sau poate că unii dintre noi chiar citesc. Bravo, vouă!

Citește o parte din povestea lui Matei pe click.ro sau povestea completă în ziarul tipărit de mâine!

Be the first to comment on "Senzațional! Un băiat de zece ani a fost prins citind în metrou"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.