Sorin Oprescu rămâne în arest. De ce i-au refuzat magistrații eliberarea

Calvarul se prelungește. Sorin Oprescu nu a ieșit din arest

Share This:

Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv, a decis în urmă cu puțin timp Curtea de Apel București. Oprescu nu a convins că e nevinovat de luare de mită, dar nici nu i-a putut îndupleca pe magistrați să-l elibereze pe caz de boală. Fostul primar general a fost ieri la Curtea de Apel, unde instanța a ascultat pledoariile ambelor părți, care au durat două ore. Deși dcizia trebuia comunicată ieri, magistrații au amânat pentru azi luarea unei decizii. În urma deciziei de azi, Oprescu rămâne în Arestul Poliției Capitalei, în ciuda eforturilor avocaților săi de a-l elibera.

Magistrații au considerat că fostul primar prezintă pericol public și că poate influența ancheta dacă este în libertate. Edilul general a acuzat mai multe probleme de sănătate, însă acestea nu i-au convins pe magistrați. Potrivit apărătorilor săi, Oprescu a intrat în Arestul Capitalei cu două boli (diabet și afecțiuni ale inimii) și a ieșit cu 12. Medicii care l-au consultat la Spitalul Universitar susțin că Oprescu ar avea un nodul la plămâni, care necesită analize medicale speciale într-un spital de pneumologie.

Fostul edil al Bucureștiului a fost arestat preventiv în data de 6 septembrie, după ce asupra sa procurorii DNA au găsit sume de bani pe care nu le-a putut justifica. Banii erau înseriați de DNA, în urma unui denunț al unui director din primărie care le-a spus procurorilor că la nivelul Municipalității funcționează un sistem mafiot de colectare a comisioanelor, percepute de oameni importanți ai aparatului funcționăresc pentru fiecare contract e lucrări cu finanțare publică.


Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.