Sorina Pintea, flagrant cu probleme. Ce spun sursele din cadrul DNA

Sorina Pintea. Credit foto: Ministerul Sănătății

Share This:

Sorina Pintea, fostul ministru al sănătății, a fost ridicată din biroul ei de la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și adusă la DNA București. Pintea este suspectată de luare de mită – 120.000 de lei – pentru a semna un contract de achiziții de echipamente medicale pentru combaterea noului coronavirus.

Surse din cadrul DNA spun că Sorinei Pintea i-a fost organizat un fragrant, proba principală în acest dosar de corupție. Însă, aceleași surse dau de înțeles că flagrantul ar putea fi ușor combătut în instanță fiindcă ar fi fost realizat stângaci.

Conform unor unei surse apropiate anchetei, citată de adevarul.ro, o persoană, posibil denunțătorul, a purtat discuții cu Sorina Pintea, în biroul acesteia, despre contracte de servicii medicale şi produse de curăţenie pentru spital. După ce a părăsit biroul Sorinei Pintea, persoana în cauză ar fi încredințat unei femei de pe hol un plic cu bani, după care ar fi anunţat procurorii.

Banii nu au ajuns în biroul Sorinei Pintea sau în mâna acesteia. Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru doamna Pintea, după care procurorii au descins în biroul fostului ministru al sănătății de la spital, relatează sursa apropiată anchetei.

Dacă banii nu au ajuns în mâna ei ori măcar în birou, nimeni nu poate dovedi că erau pentru ea. Flagrantul ăsta e subțire rău.

Totuși, ancheta DNA îi pică greu Sorinei Pintea, care își anunțase candidatura la Primăria Baia Mare.

2 Comments on "Sorina Pintea, flagrant cu probleme. Ce spun sursele din cadrul DNA"

  1. Nu e vorba că DNA e stângaci. Pur și simplu oamenii știu cum să fenteze legea pentru că o cunosc foarte bine. Doamna a fost super deșteaptă și nu a pus mâna pe ei efectiv. Urmăresc și eu cu oarecare sceptimism rezultatul acestui caz.

  2. Manualul de Spaga e de douazeci de ani pe piata. Intrebarea e de ce ii face flagrant? Ca vrea sa candideze la primarie? Ce motiv exista pentru acest flagrant? Astfel de flagrante pot fi facute periodic la toti sefii din conducere? Sau a fost comandat de cineva? Exista proceduri pentru flagrante?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.