Soții nevăzători care au uimit juriul de la Chefi la cuțite: „Nu cred așa ceva”

Andrei și Irina Strătilă au uimit juriul de la Chefi la cuțite

Share This:

„Șoc și groază” la Chefi la cuțite, luni seară. Cei trei muschetari într-ale bucătăriei, Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, au rămas pur și simplu cu gura căscată după ce în fața lor s-au prezentat doi concurenți total neobișnuiți. Soții Irina și Andrei Strătilă, din Timișoara, sunt nevăzători și au gătit pentru cei trei chefi două preparate care i-au lăsat fără replică. Povestea celor doi soți este impresionantă și demonstrează celor care spun des „nu pot” că se înșală amarnic. Soții nevăzători Irina și Andrei sunt un exemplu de determinare și de luptă continuă cu prejudecățile.

Irina Strătilă (31 de ani) este din Republica Moldova. La vârsta de trei ani, părinții și-au dat seama că ea nu vede bine, însă nu au putut face nimic pentru a stopa evoluția afecțiunii ei. O bună parte de vreme a văzut în ceață, apoi vederea i s-a atenuat. Acest lucru nu a împiedicat-o să absolve Facultatea de Drept, să obțină Masterul în Drept și să se angajeze ca jurist la Banca Națională a Moldovei. În urmă cu aproape cinci ani s-a mutat în Timișoara, unde a fost solicitată ca expert în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, în vederea accesibilizării universităților pentru persoanele cu handicap. E programator IT, lucrează în Java, gătește în fiecare zi și e implicată într-o multitudine de proiecte pentru sprijinirea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Irina a făcut senzație la Chefi la cuțite cu budinca ei de banane. Credit foto: a1.ro

Cândva în viața ei a apărut un Andrei, Andrei Strătilă, cu care a fost coleg în clasa a patra pentru o scurtă perioadă de vreme. Ulterior fiecare a luat-o pe o altă cărare în viață, până în urmă cu câțiva ani când Irinei i s-a propus o colaborare cu un anume Andrei Strătilă, care nu era altul decât fostul ei coleg de școală generală. Andrei era văzător când a întrerupt legăturile cu Irina, însă când s-au regăsit n-a mai avut prilejul să-i poată vedea chipul de adult. „Din păcate, vederea mi-am pierdut-o din cauza unui accident rutier. Am fost lovit de o mașină și din acel an a trebuit să îmi reordonez viațși să îmi găsesc un rost”, a povestit tânărul pentru a1.ro. Au reluat relația de unde au lăsat-o în clasa a patra, dar au condimentat-o și cu ceva dragoste, pentru ca în toamna anului 2015 să se căsătorească la Chișinău.

Andrei Strătilă a fost recompensat cu trei cuțite. Credit foto: a1.ro

Andrei Strătilă e și el absolvent de Drept și deține Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe, pe care a înființat-o cu scopul de a le spune celor ca el că nu sunt singuri. Chefilor de la show-ul culinar la care s-a înscris le-a spus că plănuiește să se lanseze într-un business online, că învață Java și că e un baterist desăvârșit. Pe lunga listă de abilități mai poate adăuga foarte ușor și mare meșter într-ale gastronomiei, întrucât i-a dat pe spate pe chefi cu coastele marinate în cola și salata de conopidă crudă. A smuls trei cuțite de la jurați și, împreună cu frumoasa sa soție, merită toată admirația noastră. În runda următoare țin cu soții nevăzători din Timișoara.

Cei doi soți merg împreună în runda a doua. Credit foto: a1.ro
2 Comments on "Soții nevăzători care au uimit juriul de la Chefi la cuțite: „Nu cred așa ceva”"

  1. Mulțumim Dan Brumar pentru articol şi pentru susţinere. Soţii Irina şi Andrei Strătilă

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.