Sunt oamenii care poartă ochelari mai inteligenți?

Share This:

E o știre care circulă de trei zile în media europeană, care a fost preluată și de publicațile și site-urile de la noi. Nimic rău în asta, dar unii au preluat-o greșit. Concluzia lor e că oamenii care poartă ochelari sunt mai inteligenți. E genul ăla de știre furnizată de „cercetătorii britanici”, pe care nu trebuie să o crezi nici în ruptul capului. Chestia e că niște cercetători britanici chiar au dezvăluit rezultatele unui studiu realizat recent, dar concluziile lor sunt puțin diferite.

În fapt, spun specialiștii Universității Edinburgh, dacă ești inteligent e foarte probabil să ai gene care indică faptul că ai nevoie de ochelari. Adică trebuie să o iei puțin invers pe firul poveștii și să stabilești mai întâi dacă ești un tip smart. Dacă rezultatul e pozitiv, atunci trebuie să ai în vedere că ai 30% șanse să dezvolți afecțiuni oculare. Dacă un test de inteligență nu ți-e chiar la îndemână, îți recomand un consult ORL gratuit, pentru a afla cum stai cu vederea. Poți face o programare online gratuit accesând acest FORMULAR. Consultațiile au loc la sediul Lensa din bd. Iuliu Maniu, nr. 7, corp A, SC.2, et. 1, clădirea APACA, în apropierea AFI Cotroceni. Accesul se face din bd. Vasile Milea, pe lângă OTP Bank.

Cercetarea făcută publică de specialiștii de la Universitatea Edinburgh mai prezintă un adevăr. Și anume că există o lege a compensației în natură. Pe principiul nu le poți avea pe toate, oamenii inteligenți ar putea sta prost cu vederea. Dr. Gail Davies spune că “acest studiu este cel mai amplu, din punct de vedere genetic, iar noi am reușit să concluzionăm că abilitățile de gândire ale oamenilor sunt influențate foarte mult de vederea acestora”.

Totuși, oamenii cu inteligență sporită nu prea dezvoltă afecțiuni precum angina pectorală, cancerul pulmonar și depresia. Asta ziceam și eu: cum naiba să intri în depresie dacă ești băiat (sau fată) deștept/deștepată?

Citește și: 

Când știi că ai nevoie de ochelari? Programează o consultație gratuită ca să afli!

Ce spune culoarea ochilor tăi despre tine

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.