Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică e cel mai tare loc din București de sărbători

Credit foto: Opera Comică pentru Copii Facebook

Share This:

Nu am nici un fel de îndoială, iar experții confirmă, Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii este cel mai frumos loc din București în această perioadă. Ajuns la a treia ediție, târgul de Crăciun este mai mult decât un loc în care vii să cumperi globuri de brad și să-ți pictezi copilul pe față. E un loc în care petreci timp de calitate, unde simți atmosfera familiară a sărbătorilor de altădată, când erai tu copil la mama.

Găzduit de Opera Comică pentru Copii, târgul se întinde anul acesta pe 8.000 de metri pătrați. Inaugurat joi, 29 noiembrie, târgul va fi deschis zilnic până la 15 ianuarie 2019. În fiecare zi, aici vor avea loc spectacole pentru copii, întâlniri cu Moș Crăciun, ateliere pentru cei mici, distracție pe patinoar și derdeluș, recitaluri de colinde, târguieli cu decorațiuni și cadouri de sezon.

Târgul este deschis de luni până vineri între orele 16.00 – 21.30 și sâmbătă – dumincă între orele 10.00 și 22.00. Adresa: Calea Giulești nr. 16, Sectorul 6.

Ce să nu ratezi de la Târgul Poveste de Crăciun!

Olimpiada colindătorilor. Este o competiție inedită care îți va testa abilitățile de cântăreț de colinde. Formează o gașcă de 3-10 persoane, alegeți un lider al grupului și puneți-l să completeze formularul de concurs. După înscriere, fiecare grup vocal va fi contactat pentru a stabili ziua în care va veni la Opera Comică să susțină recitalul de colinde. E vorba de două colinde interpretate pe scena târgului de Crăciun, care vor fi înregistrate de o echipă de cameramani.

Grupul va decide cu care colind participă la concurs. Aceste înregistrări video vor fi ulterior postate pe pagina de Facebook Cantus Mundi România. Publicul format din utilizatorii Facebook va putea vota înregistrarea video preferată. Cine va obține cele mai multe Like-uri va fi desemnat câștigător. Dar, stați, că nu v-am spus care e premiul! O, la la! O cină în compania Deliei Matache, una dintre cele mai apreciate artiste din România în acest moment.

„Joc și Rock” – teatru (vârsta +7 ani). Este o adaptare după opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Una dintre primele operete românești, „Crai Nou” se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit: în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților. Opereta este de fapt o farsă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte. Anica și Leonaș fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt urmăriți de către ispravnic și jandarmi.

Apărați de Doichița și de Moș Corbu, ei reușesc să scape de urmăritori, dar să-i și păcălească, în așa fel încât Ispravnicul îi va logodi. Opereta folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul și valsul. Din această combinație rezultă o compoziție veselă, senină, visătoare, caracteristici romantice potrivite cu peisajul din Bucovina în care se petrece acțiunea. Bilete AICI.

Games Room. Este locul unde poți petrece timp de calitate în compania copiilor, în fiecare weekend, după reprezentațiile spectacolelor de dimineață. Cei mici pot testa diverse jocuri, pot face puzzle, pot picta și multe alte activități. Games Room e disponibil până la 30 decembrie 2018.

Escape Room. Da, adrenalină și suspans în acest joc de echipă recomandat copiilor de peste 7 ani, dar și adulților. Ce trebuie să faci? Păi, să evadezi, firește! Dar cum? Îți faci echipă (4-5 persoane) și încerci, cu ajutorul coechipierilor, să descoperi indiciile ascunse din cele două încăperi. Ai la dispoziție doar o oră.



Jocul de tipul Escape-The-Room este despre logică, perspicacitate, un joc care pune la încercare inteligența, intuiția și deducția. În cazul de față este vorba despre un joc care presupune să fii încuiat într-o cameră împreună cu prietenii tăi, iar scopul este de a-ți recâștiga libertatea, de a evada din cameră, înainte ca timpul să expire. Accesul e cu plată, iar bilete se găsesc AICI.

Salonul de percuție. Pe 15 și 16 decembrie 2016, copiii de la 7 ani în sus pot experimenta cântatul la tobe, timpani, xilofon și clopoței. Îndrumător va fi unul dintre cei mai cunocuți maeștri percuționiști din România, prof. univ. dr. Alexandru Matei. Accesul e cu plată, iar bilete găsiți AICI.

Spărgătorul de nuci. Spectacolul de balet s-a jucat la Opera Comică pentru Copii și în această vară și a fost cerere mare de bilete. Acum, în prag de sărbători, Spărgătorul de nuci al lui Piotr Ilici Ceaikovski se întoarce pentru șase reprezentații în perioada 7-16 decembrie 2018, în cadrul Târgului Poveste de Crăciun. Bilete AICI. Spectacolul e recomandat copiilor de la trei ani în sus.

Mai multe evenimente găzduite de Opera Comică pentru Copii găsiți AICI.

Citește și: Trucuri ca să poți planta brazii în ghiveci după Crăciun

Be the first to comment on "Târgul Poveste de Crăciun de la Opera Comică e cel mai tare loc din București de sărbători"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.